Suya giren telefon tamir edilir mi?

İçindekiler:

  1. Suya giren telefon tamir edilir mi?
  2. Suya düşen telefon pirinç ne kadar kalmalı?
  3. Içine su kaçan telefon nasıl kurutulur?
  4. Telefon suya düştü şarj olmuyor ne yapmalıyım?
  5. Telefona kaçan su nasıl çıkarılır?
  6. Islanan telefona ne yapmak gerekir?
  7. Su alan telefon nasıl kurutulur?
  8. Suya düşen telefon açılmıyorsa ne yapmalıyız?
  9. Telefonum şarj olmuyor ne yapayım?

Suya giren telefon tamir edilir mi?

Telefonun sahibi tüm önerileri uygulamış olmasına karşın hala telefonun içinde su kaldığını düşünüyorsa o halde telefonu tamire götürmelidir. Bunun için servis elemanları orijinal yedek parça önerebilirler. Eğer, su cihazın parçalarına zarar verdiyse o parçaların değişmesi gerekir.

Suya düşen telefon pirinç ne kadar kalmalı?

Telefonunuzu pirinç içerisinde görünmeyecek şekilde 48 saat bekletin. 48 saatin sonunda iç yüzeyde nemlenme fark ederseniz telefonu tekrar pirince koyun. Telefonun kuruduğuna emin olduktan sonra parçaları birleştirip telefonu kapalı haldeyken şarja takın ve şarjın tam olarak dolmasını bekleyin.

Içine su kaçan telefon nasıl kurutulur?

Telefonunuzu slika jel ile dolu bir kaba koyarsanız, içerisindeki sıvı ve nem çok hızlı bir şekilde bu kum tanecikleri tarafından çekilecektir. Slika Jel'i arayacak vakti olmayanlar için ikinci doğal çözüm pirinç. Telefonu pirinç içerisine koyarsanız, pirinç tanecikleri içerisindeki suyu emecektir.

Telefon suya düştü şarj olmuyor ne yapmalıyım?

Bu yüzden saç kurutma makinesini bir kenara bırakın ve cihazınızı pirinç dolu tabak içinde 48 saat bekletin. Telefonunuzu tabaktan çıkardıktan sonra eğer hala nemliyse bir bezle silin. Nemlenme telefonun içindeyse cihazı tekrar pirinç dolu tabağa koyup 24 saat daha bekleyin. Cihaz tamamen kurumuşsa, telefonu açın.

Telefona kaçan su nasıl çıkarılır?

Telefonunuzu slika jel ile dolu bir kaba koyarsanız, içerisindeki sıvı ve nem çok hızlı bir şekilde bu kum tanecikleri tarafından çekilecektir. Slika Jel'i arayacak vakti olmayanlar için ikinci doğal çözüm pirinç. Telefonu pirinç içerisine koyarsanız, pirinç tanecikleri içerisindeki suyu emecektir.

Islanan telefona ne yapmak gerekir?

Telefonunuzu kuru bir kaba koyun, cam ya da plastik olabilir, üzerini pirinçle örtün. Kapağını kapatın ve kuru bir yere koyun, tercih olarak güneş ışığı alan bir yere. 24 saat sonra telefonunuzu çıkarın ve açmayı deneyin. Pirinç önerisi birçok teknoloji blogunda da geçiyor.

Su alan telefon nasıl kurutulur?

Islanan telefonunuzu çiğ pirinçle dolu bir torbaya ya da kavanoza gömün. Her tarafının pirinçlerle temas ettiğinden emin olun. Bataryası çıkarılabilen telefonları 1 - 2 gün pirinç içinde bekletin, bataryası çıkarılmayan telefonları ise en az 3 gün pirincin içinde bekletmelisiniz.

Suya düşen telefon açılmıyorsa ne yapmalıyız?

Telefonunuzu tabaktan çıkardıktan sonra eğer hala nemliyse bir bezle silin. Nemlenme telefonun içindeyse cihazı tekrar pirinç dolu tabağa koyup 24 saat daha bekleyin. Cihaz tamamen kurumuşsa, telefonu açın. Şansınız varsa, telefonunuz yeniden çalışacaktır.

Telefonum şarj olmuyor ne yapayım?

Yukarıdaki sorunları yaşıyorsanız eğer öncelikle bu çözümleri deneyebilirsiniz:
  1. Telefonun kılıfını çıkarın.
  2. Şarj kablonuzu kontrol edin.
  3. Başka bir güç kaynağı deneyin.
  4. Telefon bataryasını değiştirin.
  5. Telefonunuzu bir süre kullanmayı bırakın.
  6. Telefonun şarj girişini kontrol edin.