Rasyonel sayılarda toplama işlemi nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Rasyonel sayılarda toplama işlemi nasıl olur?
  2. Rasyonel sayılar nasıl çarpılır?
  3. In toplama işlemine göre tersi nedir?
  4. Işlemine göre tersi nedir?
  5. Bir rasyonel sayının çarpma işlemine göre tersi nasıl bulunur?

Rasyonel sayılarda toplama işlemi nasıl olur?

Rasyonel sayılarla toplama ve çıkarma işlemi yaparken öncelikle paydaları eşitlenir. Paydasını eşitlemediğimiz rasyonel sayıları toplayamayız ya da çıkaramayız. O yüzden önce paydayı eşit yeriz ve sonra da negatif veya pozitif olmasına bakarız.

Rasyonel sayılar nasıl çarpılır?

Rasyonel Sayılarla Çarpma İşlemi Rasyonel sayılarla çarpma işleminde işaretler çarpımı sonucun işaretini verir. Aynı zamanda paylar birbiri ile çarpılır ve sonucu verir. Yine paydalar çarpımı sonucu payda kısmındaki sonuca ulaşırız.

In toplama işlemine göre tersi nedir?

Bir sayının toplama işlemine göre tersi, sayıların pozitiften negatife dönmesini ifade eder. 2 sayının toplamı her zaman sıfır etmelidir.

Işlemine göre tersi nedir?

Bir sayıyı hangi sayı ile çarparsak sonuç 1 çıkar sorusunun cevabı, çarpma işlemine göre tersi işlemini ortaya çıkarıyor. Yani yapılan bu işlem sonucunda çarpma işlemine göre tersi ile beraber bir sonucu ortaya çıkarılır. ... 'Çarpımları 1 olan iki rasyonel sayının birbirine göre tersine, çarpma işlemine göre tersi' denir.

Bir rasyonel sayının çarpma işlemine göre tersi nasıl bulunur?

Bir sayı hangi sayı ile çarpılırsa sonuç bir çıkar sorusunun yanıtı, bu sayının çarpma işlemi kapsamında tersi işlemini su yüzüne çıkarır. Bir başka deyiş ile yapılmış olan bu işlem neticesinde çarpma işlemine göre tersiyle birlikte bir sonucu ortaya çıkarır.