Şuku ne demek?

İçindekiler:

  1. Şuku ne demek?
  2. Cühela ne demek?
  3. Şukusunu vermek ne demek?
  4. Eçheli cühela ne demek?
  5. Cuheylan ne demek?
  6. Sükut ne demek cümle içinde?
  7. Cahil Echel ne demek?
  8. Cühela mı Cüheyla mı?
  9. Küheylan ne demek Ekşi?
  10. Safari Favoriler nasıl düzenlenir?
  11. Sahibinden ilan numarası ile arama nasıl yapılır?

Şuku ne demek?

Gerçekte sözcük “şukela” terimidir bazı sözlük sitelerinde kelime kısaltılmış ve “şuku” olarak kullanılmaktadır. “Çok güzel, çok iyi, katılıyorum, destekliyorum, hoş” gibi anlamlara gelmektedir.

Cühela ne demek?

Cühela kelimesi Arapçadır. Dilimizde cühela kelimesinin tam olarak çevrilişi '' Bilgisiz olan kimse '' anlamına gelmektedir. Aynı zamanda hiçbir konuda bilgisi olmayan asalak gibi yaşayan kişiler için de cühela kelimesi kullanılır.

Şukusunu vermek ne demek?

Şuku sözlüklerde teşekkür,beğenme anlamında kullanılan bir terimdir.

Eçheli cühela ne demek?

kişi cahildir. cahilliğinin farkında değildir. üstelik herkesten de çok bildiğini zanneder. işte bu insan tipine echel-i cühela denir.

Cuheylan ne demek?

cuheyla, cahil cüheyla, "cahil cüheylan", gibi yanlış kullanımları bulunan, doğrusu cuhela olan kelime. beygircesine cahil.

Sükut ne demek cümle içinde?

SÜKÛT. (ﺳﻜﻮﺕ) i. (Ar. sukūt) Susma, konuşmama, sessizlik: Sükûtu bilmediğinden değil edebindendir / Gerçi söylemez ammâ neler bilir âşık (Hızırzâde Said Bey). Bu nurlar altında mukaddes bir sükût içinde bir an rûhu ile yalnız kalıyordu (Rûşen E. Ünaydın).

Cahil Echel ne demek?

Osmanlıca olan echel kelimesi; çok cahil, çok bilgisiz, en cahil anlamlarına geliyor. TDK kelimeyi "eçhel" olarak sözlüğüne alırken anlamını çok cahil, çok bilgisiz olarak aktarıyor.

Cühela mı Cüheyla mı?

Cüheyla ne? cühela / cühelâ / جهلاء (Tekili: Câhil) Cehele, cühhâl. Cahiller. Bilgisizler.

Küheylan ne demek Ekşi?

(bkz: angut) bicimlerde gulen (bkz: evliya celebi)nin ati. orjinal adı equus olan oyun.peter shaffer'in yazdığı oyunda at bakıcısı bir genç durduk yerde atların gözlerini oyar, alıp bunu bir psikiyatra götürürler, doktorla diyaloglarda delirme nedenleri ortaya çıkmaya başlar, olaylar gelişir. ...

Safari Favoriler nasıl düzenlenir?

simgesine dokunun, Yer İmleri sekmesine dokunun, Favoriler'e dokunun, sonra favorilerinizi silmek veya yeniden adlandırmak ya da favorilerinizin sırasını değiştirmek için Düzenle'ye dokunun.

Sahibinden ilan numarası ile arama nasıl yapılır?

sahibinden.com ana sayfasındaki arama kutusuna, aradığınız kelime ya da kelimeleri yazarak hızlı arama yapabilirsiniz. Sistem size en uygun ilanları, kategorileri, mağazaları ve projeleri sunar. Ayrıca bu alana bulduğunuz veya bildiğiniz bir ilanın numarayı yazarak da ilana ulaşabilirsiniz.