Akdeniz Mutfağı hangi ülkeler?

İçindekiler:

  1. Akdeniz Mutfağı hangi ülkeler?
  2. Kurze hangi mutfak kültürü?
  3. Akdeniz mutfağı neden sağlıklıdır?
  4. Yerel Mutfaklar nelerdir?

Akdeniz Mutfağı hangi ülkeler?

Akdeniz Mutfağı denilince akla zeytinyağı, deniz ürünleri, yabani otlar, turunçgiller, avokado çeşitli peynirler, şarap ve tabi ki deniz gelir! Türkiye, Yunanistan, Fransa, İspanya, İtalya, Tunus, Cezayir ve Ege Adaları Akdeniz'e kıyısı olan ve Akdeniz Mutfak kültürünü oluşturan ülkelerdir.

Kurze hangi mutfak kültürü?

Kurze Sivas ve yöresine ait olan yöresel bir yemek olarak karşımıza çıkmaktadır. Kurze'nin ait olduğu Sivas mutfağında, yöre yemekleri genellikle kırsal kesimlerde yazları ayranlı, pancarlı çorba, madımak, evelik, düğürcek gibi yemekler yapılır.

Akdeniz mutfağı neden sağlıklıdır?

Akdeniz mutfağını sağlıklı yapan faktörlerden biri de hiç şüphesiz ki kalsiyumca zengin süt ürünleridir. Süt ürünleri olarak Akdeniz yemeklerinde yoğurt ve peynirlerin önemli bir yere sahip olduğu rahatlıkla iddia edilebilir. Et grubunda ise kümes hayvanları ve sığır etinin tercih edildiğini görebilmeniz mümkün.

Yerel Mutfaklar nelerdir?

Dünya mutfağı kavramı, Yerel Mutfak kavramı ile karıştırılmaktadır.
  • Yerel Mutfak; milli, yöresel, yerel olarak bölgelere göre çeşitlenmiş yemek pişirme ve lezzet sunum yöntemlerini tanımlar.
  • Mutfak terimi, çoğunlukla belirli bir kültürle özdeşleşmiş karakteristik yemek pişirme yöntem ve gelenekleri manasına gelmektedir.
Daha fazla öğe...