Valilik Hukuk Müşavirliği ne demek?

İçindekiler:

  1. Valilik Hukuk Müşavirliği ne demek?
  2. Valiliğe bağlı birimler nelerdir?
  3. Vali Yardımcısı Günay Öztürk Kimdir?
  4. Niyazi Ertem kimdir?
  5. En üst düzey yöneticisi kimdir?
  6. Illerdeki en üst düzey yönetici kimdir?
  7. Kasaba mı büyüktür köy mü?

Valilik Hukuk Müşavirliği ne demek?

Hukuk Müşaviri, görevlerin yerine getirilmesinde Vali ve Genel Sekretere karşı sorumludur. Vali, Genel Sekreter veya Genel Sekreter Yardımcıları tarafından tevdi edilen hukuki konular hakkında mütalaa vermek, hukuki konulara ilişkin işlemleri yapmak.

Valiliğe bağlı birimler nelerdir?

Valilik Birimleri
  • İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü
  • İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü
  • Hukuk İşleri Şube Müdürlüğü

Vali Yardımcısı Günay Öztürk Kimdir?

1967 yılında Kırşehir'de doğmuştur. İlköğretim Okulunu Kırşehir'de, Lise eğitimini Ankara Keçiören Çevre Sağlığı Meslek Lisesinde tamamlamıştır. 1986 Yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümüne girmiştir. 1990 Yılında Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun olmuştur.

Niyazi Ertem kimdir?

Niyazi Erten Kimdir ? ilk ve orta öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 1993 yılında Ankara Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Ankara Üniversitesinde Sosyal Bilimler Enstitüsünde Yönetim Bilimleri üzerine yüksek lisans yaptı. 1996 yılında Tekirdağ'da Kaymakam adayı olarak Mülki İdare Amirliğine başladı.

En üst düzey yöneticisi kimdir?

Kimdir Üst Düzey Yönetici diye başlayalım bugünkü yazımıza: “Üst Düzey Yönetici, Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamında faaliyet göstermekte olan bir gerçek veya tüzel kişiliği temsil ve ilzam ederek ve bunların tamamını fiilen sevk ve idare ederek sürekli ve etkin bir şekilde yöneten Yönetim Kurulu Başkanı, Üyeleri, ...

Illerdeki en üst düzey yönetici kimdir?

Vali, il yönetiminin ve mülki yönetimin en üst yöneticisidir. Devletin ildeki en süt temsilcisidir.

Kasaba mı büyüktür köy mü?

Kasaba, köyden büyük şehirden küçük yerleşim yeri. Henüz kırsal özelliklerini yitirmediği için şehir değildir fakat belirli oranda sanayi ve ticaret faaliyetlerine sahip olduğu için de köy olarak adlandırılamaz. Köy Kanunu, 2.000 ilâ 20.000 arası nüfusa sahip yerler için "kasaba" demektedir.