İşsizlik maaşları bayram öncesi yatacak mı?

İçindekiler:

  1. İşsizlik maaşları bayram öncesi yatacak mı?
  2. İşsizlik maaşı ile ilgili düzenleme ne zaman yürürlüğe girecek?
  3. Temmuz ayı işsizlik maaşı ne zaman ödenecek?
  4. Işkur ödeneği ne zaman biter?
  5. Kısa çalışma ödeneği Aralık ayına kadar uzatıldı mı?
  6. Agustos ayı işsizlik maaşı ne zaman ödenecek?
  7. 2021 de işsizlik maaşı ne kadar olacak?

İşsizlik maaşları bayram öncesi yatacak mı?

İŞKUR tarafından, işlerini kaybeden kimselere belirli şartları sağması durumunda işsizlik maaşı ödemesi gerçekleştiriliyor. Normalde her ayın 5'inde yatan işsizlik maaşları, Kurban Bayramı öncesinde ödenecek.

İşsizlik maaşı ile ilgili düzenleme ne zaman yürürlüğe girecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a kısa çalışma ödeneği uygulamasının süresini 30 Haziran 2021'e kadar uzatma yetkisi verildi. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşsizlik Sigortası Fonu'nda ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yasalaştı.

Temmuz ayı işsizlik maaşı ne zaman ödenecek?

Haziran Ayına İlişkin İşsizlik Ve Kısa Çalışma Ödeneği Ödemeleri 5 Temmuz'da Yapılacak. Haziran ayına ilişkin İşsizlik ve Kısa Çalışma Ödeneği ödemeleri 5 Temmuz 2021 tarihinde vatandaşlarımızın banka hesaplarına yatırılacaktır.

Işkur ödeneği ne zaman biter?

Daha önce alınan kararlar ile uzatılan kısa çalışma ödeneği 30 Haziran 2021 tarihi itibariyle sona erecek. Ekonomide salgın kaynaklı olumsuzlukların sürdüğünü savunan işverenler ise, kısa çalışma ödeneğinin 2021 yılının sonuna kadar devam etmesi talebini yineledi.

Kısa çalışma ödeneği Aralık ayına kadar uzatıldı mı?

Başvurular e-Devlet üzerinden yapılabilecek. Kısa çalışma ödeneği ve başvuru süresiyle ilgili Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, daha önce son tarihi 31 Aralık olarak açıklanan kısa çalışma başvuru süresi 'e uzatıldı. Kısa çalışma ödeneği süresi ise oldu.

Agustos ayı işsizlik maaşı ne zaman ödenecek?

Bakan Selçuk, ağustos ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödeneği ödemelerinin 3 Eylül'den itibaren T.C. kimlik numaralarının son hanesine göre vatandaşların banka hesaplarına yatıracağına dikkat çekti. Kimlik numaralarının son hanesi 0-2-4 olanlara 3 Eylül'de, 6-8 olanlara 4 Eylül'de ödemeler yapılacak.

2021 de işsizlik maaşı ne kadar olacak?

Buna göre 2021 yılında alınabilecek en düşük işsizlik maaşı bin 420 lira, en yüksek işsizlik maaşı ise lira oldu. İşsizlik maaşı hesaplamasında bir kişinin alabileceği en düşük işsizlik maaşı brüt asgari ücretin yüzde 40'ının altında olamaz.