Antalya'da en çok hangi tarım ürünü yetişir?

İçindekiler:

  1. Antalya'da en çok hangi tarım ürünü yetişir?
  2. Antalya il tarım müdürü kim?
  3. Antalyada tarım gelişmiş midir?
  4. Antalyada hangi hayvancılık yapılır?
  5. Antalya'da yetiştirilen ürünler nelerdir?
  6. Gökhan Karaca Kimdir?
  7. Antalya'da madencilik gelişmiş midir?
  8. Antalya ilinin gelişmesinde hangi sektörler daha etkili olur?
  9. Antalya'da hayvancılık var mı?
  10. Gökhan Karaca nereli?
  11. Antalya ilinin gelişmesinde hangi sektör daha etkilidir?
  12. Antalya hangi fabrikalar var?

Antalya'da en çok hangi tarım ürünü yetişir?

Tarım ürünleri içinde en çok buğday, arpa ve yulaf yetişmektedir. Ayrıca pamuk, susam, soğan, yer fıstığı, nohut, 35 bin hektar üzerinde sebze yetişmektedir. Seracılıkta en ileri olan ilimizdir. 32 bin hektarlık seralarda domates, biber, fasulye, patlıcan, hıyar, kavun ve karpuz yetiştirilir.

Antalya il tarım müdürü kim?

Lider TV ekibi, İl Müdürü Gökhan Karaca'dan, Antalya'nın tarımı hakkında bilgi ve görüş aldı.

Antalyada tarım gelişmiş midir?

Tarım: Antalya ekonomisi tarım ve turizme dayanır. Verimli topraklarında çeşitli tarım ürünleri yetişmektedir. Tarım ürünleri içinde en çok buğday, arpa ve yulaf yetişir. Ayrıca pamuk, susam, soğan, yer fıstığı, nohut, 35 bin hektar üzerinde sebze yetişir.

Antalyada hangi hayvancılık yapılır?

Antalya, Türkiye hayvancılığına en büyük katkıyı küçükbaş hayvan varlığı ile yapmaktadır. İlin arazi yapısı nedeniyle hayvan varlığında kıl keçisi en büyük payı almaktadır. Yayla kesimlerinde kıl keçisi ve koyunculuk, kısmen süt sığırcılığı, sahilde ise süt sığırcılığı ve tavukçuluk ağırlık kazanmaktadır.

Antalya'da yetiştirilen ürünler nelerdir?

Tarım ürünleri içinde en çok buğday, arpa ve yulaf yetişmektedir. Ayrıca pamuk, susam, soğan, yer fıstığı, nohut, 35 bin hektar üzerinde sebze yetişmektedir. Seracılıkta en ileri olan ilimizdir. 32 bin hektarlık seralarda domates, biber, fasulye, patlıcan, hıyar, kavun ve karpuz yetiştirilir.

Gökhan Karaca Kimdir?

1978 yılında Konya ili Beyşehir ilçesinde doğdu. İlk ve Ortaokul öğrenimini Beyşehir'de tamamladı. 1992 yılında Konya Veteriner Sağlık Meslek Lisesine başladı ve 1995 yılında mezun oldu. 1996 yılında Diyarbakır'a bağlı Silvan İlçesinde Veteriner Sağlık Teknisyeni olarak göreve başladı.

Antalya'da madencilik gelişmiş midir?

Genel Müdürlüğümüzün Antalya ili ve yakın çevresinde yaptığı çalışmalar sonucunda endüstriyel hammadde ve metalik maden yatağı ve zuhurları ortaya çıkarılmıştır. Bunlar başta alüminyum ve barit olmak üzere kuvarsit, kum-çakıl, manganez, kurşun-çinko ve krom cevherleşmeleridir.

Antalya ilinin gelişmesinde hangi sektörler daha etkili olur?

Antalya şehrinin ekonomisinde turizm, ticaret ve tarım ön planda olup sanayi faaliyetleri de son dönemde gelişme gösteren faaliyetlerdendir. Bunun dışında Antalya'da hayvancılık, madencilik gibi diğerlerine göre daha az yönelinen kollarda iş faaliyetleri de sürdürülmektedir.

Antalya'da hayvancılık var mı?

Antalya ilinde yayla bandında yer alan bölgeler hayvancılık için, özellikle küçükbaş hayvancılık yetiştiriciliğinde izlenen yaylacılık tarzı üretim şekli için uygun bir ortam sağlamaktadır. ... Buna bağlı olarak, kentin artan hayvansal gıda talebinin karşılanmasında hayvansal üretim önem kazanmaktadır.

Gökhan Karaca nereli?

1978 yılında Konya ili Beyşehir ilçesinde doğdu. İlk ve Ortaokul öğrenimini Beyşehir'de tamamladı. 1992 yılında Konya Veteriner Sağlık Meslek Lisesine başladı ve 1995 yılında mezun oldu.

Antalya ilinin gelişmesinde hangi sektör daha etkilidir?

Tarım. Antalya ili sahip olduğu Antalya Ovası ile tarımsal potansiyel ve ekolojik uygunluk açısından Türkiye tarımında önemli bir yere sahiptir. Antalya topraklarının beşte birinde tarım yapılan bir bölgedir.

Antalya hangi fabrikalar var?

272 firma görüntüleniyor
  • 07 Pan-El-San.
  • Abdullah Meşhur.
  • Adalya Mermer San. Tic. A. Ş.
  • Adam Plastik Kimyevi Maddeler Geri Dönüşüm Ithalat Ihracat Sa.
  • Adokim Kimya Sanayi Ve Ticaret A. Ş.
  • İHDA TURİZM İNŞAAT DENİZ TAŞITLARI SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ.
  • Adopen Plastik Ve Inş. San. A. Ş.
  • Aef Jeneratör Sanayi A. Ş.
Daha fazla öğe...