Dünya Hemşireler Günü hangi gündür?

İçindekiler:

  1. Dünya Hemşireler Günü hangi gündür?
  2. Hemşireler Günü ne zamandan beri var?
  3. Hemşireler Günü nasıl kutlanır?
  4. Hemşireler Günü ne mesaj?
  5. Hemşire haftası ne zaman?
  6. Bugün Dünya Hemşireler Günü mü?

Dünya Hemşireler Günü hangi gündür?

Florance Nightingale Kırım Savaşı sırasında İngiltere'den gelerek, Üsküdar'daki Selimiye Kışlası'nda hemşirelik yapmış ve büyük ün kazanmıştır. 1964 yılından itibaren ülkemizde de her 12 Mayıs Günü "Hemşireler Günü" olarak kutlanmaktadır.

Hemşireler Günü ne zamandan beri var?

Dünyada 1954, ülkemizde de 1964 yılından bu yana Florence Nightingale' in doğum günü olan 12 Mayıs Hemşireler Günü olarak kutlanmakta ve her yıl farklı bir tema ile etkinlikler düzenlenmektedir.

Hemşireler Günü nasıl kutlanır?

Her yıl bu tören Londra'daki Westminster Manastırı'nda yapılır. Tören sırasında, Abbey'deki Hemşire Şapeli'nden sembolik bir lamba alınır ve bir hemşireden diğerine, daha sonra da Dekan'a gönderilir ve Yüksek Sunak üzerine yerleştirilir.

Hemşireler Günü ne mesaj?

– “Önce İnsan” diyerek halkla hizmeti şiar edinmiş, insanların sağlıkları için çok önemli ve kutsal bir görevi ifa eden, bu yüce mesleğin mensubu bütün fedakâr, cefakâr hemşirelerimizin “Hemşireler Gününü” kutlayarak meslek hayatlarında başarılar dilerim. – Ebe ve hemşireler günü kutlu olsun.

Hemşire haftası ne zaman?

Hemşirelik; insan sevgisiyle dolu, şefkatle, sabırla yapılan kutsal ve onurlu bir meslektir. Dünya Modern Hemşireliğin kurucusu Florence Nightingale'in doğum günü olan 12 Mayıs Günü'nü Hemşireler Günü, 12-18 Mayıs tarihleri arası da Hemşirelik Haftası olarak kutlanmaktadır.

Bugün Dünya Hemşireler Günü mü?

Dünya Hemşireler Günü, hemşirelerin topluma yaptıkları katkıları onurlandırmak üzere her yıl dünya genelinde 12 Mayıs tarihinde (Florence Nightingale'in doğum günü) kutlanan özel gün.