İTÜ yurtları kaç TL?

İçindekiler:

  1. İTÜ yurtları kaç TL?
  2. İTÜ Yurt kaç kişilik?
  3. İTÜ yurtlarına nasıl başvuru?
  4. KYK Yurdu ücretli mi?

İTÜ yurtları kaç TL?

Pandeminin başladığı 2019-2020 eğitim öğretim yılında da İTÜ, yurtlarına  zam yapmıştı. Yapılan son zamla birlikte en ucuz erkek yurdu olan ve 3 kişilik odalara sahip Vadi Yurtları'nın ücreti aylık 485 TL, en ucuz kız yurdu olan ve 3 kişilik odalara sahip Ayazağa Kız Öğrenci Yurdu da aylık 550 TL oldu.

İTÜ Yurt kaç kişilik?

Ayazağa kampüsü içerisinde bulunan Gök Erkek Öğrenci Yurdu, 60 kişilik kapasiteyle erkek öğrenciler için büyük çapta imkanlar sunan modern bir yurttur. Odalar çift kişilik olup, her odada internet bağlantısı ve telefon mevcuttur.

İTÜ yurtlarına nasıl başvuru?

Yurt kayıtları için her yıl İTÜ'ye kayıtla birlikte başlayan ve kayıtlarla sona eren online kayıt süreci vardır. Başvurular www.portal.itu.edu.tr adresinden yapılmaktadır. Öğrenci internet kaydını tamamladıktan sonra açıklanacak olan asil ve yedek listelere göre yurtlarla yerleştirilmektedir.

KYK Yurdu ücretli mi?

Yurtlarda barındırılan öğrenciler barındıkları yurdun dışındaki diğer il ve ilçelerdeki Bakanlığımız tarafından işletilen yurtlarda yurt müdürlüğünce uygun görülmesi halinde 10 güne kadar ücretsiz barınabilir. Ancak bu öğrencilerden Temmuz ve Ağustos aylarında Bakanlıkça belirlenecek usul ve esaslara göre ücret alınır.