Yoksulun hakkını gözetmenin önemi nedir?

İçindekiler:

  1. Yoksulun hakkını gözetmenin önemi nedir?
  2. Yoksulun hakkını gözetmek ne demek?
  3. Özü sözü doğru olmak ne demek?
  4. Mumin Suresi neye iyi gelir?
  5. Furkan Suresi neye iyi gelir?

Yoksulun hakkını gözetmenin önemi nedir?

Yoksulun hakkını gözetmenin önemini öğrenelim; İş yapamayan sakat ya da dul, yaşlı olan kişilere devlet maaş vermek durumundadır. Fakirin hakkını gözetmek, dört halife devrinden beri vardır. İş yapamayan, hasta olan, çalışamayan, çalışsa da ekonomik bakımdan fakir olan kişilere halk da yardım etmelidir.

Yoksulun hakkını gözetmek ne demek?

Toplumun korunmaya, ilgi ve alakaya en çok muhtaç kesimi olan yetim ve yoksulları görüp gözetmek, onlara iyilik ve yardımda bulunmak, Müslümanlar için dinî bir vazifedir. Kur'an-ı Kerim'de “Gördün mü, hesap ve ceza gününü yalanlayanı!

Özü sözü doğru olmak ne demek?

Dürüstlük T.D.K sözlüğünde “doğruluk” olarak, diğer sözlüklerde ise “özü sözü bir olma”, “olanı olduğu gibi yansıtma", “gerçeği saklamama”, “bildiğinden, inandığından ve olduğundan başka türlü görünmeye veya göstermeye çalışmama” olarak tanımlanır.

Mumin Suresi neye iyi gelir?

Her kim her üç günde bir Mümin Suresinin tamamını okursa, Allah'ü Teala onun gelmiş, geçmiş ve gelecek hatalarını bağışlar, affeder. O kimseyi takva sahibi bir kişi yapar ve onun ahiret hayatını, dünya hayatından daha hayırlı bir hayat ve yaşam yapar; ahireti cennet olur.

Furkan Suresi neye iyi gelir?

* Kötü alışkanlıklardan kurtulmak için 7 kere okunması tavsiye edilmiştir. * Ağaçların verimli meyveler vermesi için, ağaçların altından alınan toprağa Furk'an suresi 48-49. ayetleri okunur. * Cehennem azabından korunmak isteyen kişi, Furkan suresinin 65. ayetini okumaya devam etmelidir.