Yönelme grubu ne demek?

İçindekiler:

  1. Yönelme grubu ne demek?
  2. Ayrılma grubu nedir?
  3. Ilgi grubu nedir ne demek?
  4. Isnat grubu ne demek?
  5. Istinat grubu nedir?

Yönelme grubu ne demek?

Yönelme eki almış bir ad ögesinin başka bir ad ögesi ile oluşturduğu grup: boğaza bakan (ev), evine bağlı (erkek), paraya düşkün (kimse) başına buyruk (kadın), cana yakın (insan) vb. || Yönelme grubu, ad, sıfat ve zarf görevi yüklenebilir: Otuz bin dirheme satılan bir büyük elmas (A. H. Tanpınar, Beş Şehir, s. 5).

Ayrılma grubu nedir?

Ayrılma Grubu: Birinci isim ögesinin ayrılma durum eki aldığı, ikinci isim ögesinin ise yalın durumda bulun- duğu kelime grubudur. Ör.: meyhaneden / ziyade (15.

Ilgi grubu nedir ne demek?

İlgi grupları 5 ila 15 kişiden oluşan otonom gruplardır. Bu anlamda bir ilgi grubu, birbirleriyle ilgili olan, birbirlerinin zayıflıklarını ve güçlü taraflarını bilen, birlikte şiddetsiz bir kampanyaya katıldıklarında 8ya da katılmak istediklerinde) birbirini destekleyen kişilerden oluşan bir gruptur.

Isnat grubu ne demek?

a. db. Sıfatların addan sonra gelmesiyle oluşan ve genellikle deyim olarak kullanılan kelime grubu: Gözü kara, eli uzun, başı açık.

Istinat grubu nedir?

Attributing group is a group of abbreviation. The word group, the one of which attributed to the other and be composed of two noun elements, is called attributing group. ... İsnat grubu, iyelikli veya iyeliksiz bir isim unsuru ile başka bir isim unsurunun meydana getirdiği kelime grubudur.