Lenger ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Lenger ne demek TDK?
  2. Gemi Lengeri ne demek?
  3. Lenger ne demek hangi dil?
  4. Bakır Lenger nedir?
  5. Çolpa kelimesi ne demek?
  6. Bulmacada gemi demiri ne demek?
  7. Bakırdan yapılan eşyalar nelerdir?
  8. Gemi demiri ne demek?
  9. Rutenyumun simgesi nedir?
  10. Bakır nedir 4 sınıf?
  11. Gemi demiri ne demek bulmacada?
  12. Germanyum simgesi nedir?
  13. Bakır günlük hayatta nerelerde kullanılır?

Lenger ne demek TDK?

Lenger tdk sözlük anlamı nedir 1. a. esk. Yayvan ve kenarları geniş, büyük bakır kap: Tenha köyün sokaklarında lengerler içinde balık götüren ateş bacaklı çocuklara baktım. -S. F. Abasıyanık.

Gemi Lengeri ne demek?

Lenger kelimesi Türkçe'de "1. gemi demiri, çapa, 2. fakirlere yemek verilen yer, imaret" anlamına gelir. Farsça langar لنگر z "1. gemi demiri, çapa, 2. fakirlere yemek verilen yer, imaret" sözcüğünden alıntıdır. ... Lenger kelimesi tarihte bilinen ilk kez "gemi demiri" Codex Cumanicus (1300) eserinde yer almıştır.

Lenger ne demek hangi dil?

Farsça langar لنگر "1. gemi demiri, çapa, 2. fakirlere yemek verilen yer, imaret" sözcüğünden alıntıdır.

Bakır Lenger nedir?

kebab ve pilav gibi yemeklerin konulmasında kullanılan, fazla yüksek olmayan, tabandan yanlara doğru genişleyen kaplara Lenger denir.

Çolpa kelimesi ne demek?

ÇOLPA – ÇOLPAZ – ÇULPA Yürürken önce sol ayağını atan (kimse). 3. mec. Beceriksiz, âciz, ayağı dolaşan şaşkın (kimse): Zâten (…)

Bulmacada gemi demiri ne demek?

Gemi demiri bulmacanın altı harfli yanıtlarından ilki lenger kelimesidir. Gemi demiri bulmacanın altı harfli yanıtlarından diğeri ise mirsat kelimesidir.

Bakırdan yapılan eşyalar nelerdir?

Bu çarşıda çekiçle dövme bakırcılık olarak yapılan birçok sofra takımı, çanaklar, iliştirler, kaşık, kepçe, kevgir, sini, leğen, yemek tencereleri, kazanlar, ibrik vb. mutfak eşyaları imal edilmektedir. Bakır ilk defa Anadolu'da kullanılmış bir maden olup, antik dönemlerden beri bakır eşya yapımı sürdürülmektedir.

Gemi demiri ne demek?

Çıpa, çapa, demir veya lenger, denizcilikte herhangi bir deniz taşıtını istenilen bir yerde sabit tutmak için suyun dibine bırakılan, iki veya daha çok kanca şeklinde kolu bulunan, uzun bir zincire veya kabloya bağlı, genellikle metalden yapılmış alet.

Rutenyumun simgesi nedir?

7440-18-8 Rutenyum/CAS numarası

Bakır nedir 4 sınıf?

Bakır kırmızı ve kahverengi görüntüsü olan bir metaldir. Özellikleri arasında yüksek elektrik ve ısı iletkenliği bulunmaktadır. Atmosferik ortamlarda dayanıklı bir metal türü olan bakırın mukavemeti oldukça düşüktür. Ayrıca döküm ve kaynak kabiliyeti de iyi değildir.

Gemi demiri ne demek bulmacada?

Gemi demiri bulmacanın beş harfli yanıt sayısı birdir. Gemi demiri bulmacanın beş harfli yanıtı çapac kelimesidir.

Germanyum simgesi nedir?

7440-56-4 Germanyum/CAS numarası

Bakır günlük hayatta nerelerde kullanılır?

Fiziksel ve kimyasal özellikleri bakımından çok önemli bir element olan bakır, enerji sektöründe sıklıkla kullanılır. Bunun dışında elektrik, elektronik, sanayi, inşaat, ulaşım, endüstriyel donanım, kimya, kuyumculuk ve boya sektöründe de çık sık kullanılmaktadır.