Kredi kartı sicil affı ne zaman yürürlüğe girecek?

İçindekiler:

  1. Kredi kartı sicil affı ne zaman yürürlüğe girecek?
  2. Bankalar ile ilgili şikayetler nereye yapılır?
  3. Kanuni Takip ne zaman kalkar?
  4. Kara listede nasıl kredi alabilirim?
  5. Adli sicil kaydını sildirmek için ne yapmalı?
  6. Icra dosyası kapandıktan sonra kredi cekilir mi?
  7. BDDK nin anlami nedir?

Kredi kartı sicil affı ne zaman yürürlüğe girecek?

Düzenleme 9 Haziran 2021 tarihli ve 31506 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak aynı tarih itibariyle yürürlüğe girmiştir.

Bankalar ile ilgili şikayetler nereye yapılır?

4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde yapılacak bilgi ve belge talepleri www.bddk.org.tr adresindeki “Bize Ulaşın” linkinde yer alan ilgili formlar doldurularak yapılması gerekmektedir.

Kanuni Takip ne zaman kalkar?

Eğer borcunuzu 90 gün boyunca ödemedi iseniz ve yasal takip sürecine girdiyseniz artık kara listeye girmiş olursunuz ve bunun geri dönüşü maalesef yok. Kredi Kayıt Bürosu (KKB) tarafından tutulan sicil kaydınızın silinmesi için borcunuzu ödedikten sonra 5 sene geçmesi gerekir.

Kara listede nasıl kredi alabilirim?

Bankaların kara listesinden çıkmanız durumunda size uygun kredi sağlanacaktır ve bazı bankalar kredi notuna bakmadan kara listede olmayan kişilere kredi sunmaktadırlar. Aktif Bank, Qnb finFinansbank, Enpara Ziraat Bankası, Akbank kolay şekilde kredi başvurusu yapabilir ve kredi almanız mümkündür.

Adli sicil kaydını sildirmek için ne yapmalı?

Adli para cezası ödendikten sonra sicilden otomatik olarak silinmez. Silinmesi için kişilerin Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğüne bizzat veya avukat aracılığıyla başvuruda bulunması gerekir. Silinme şartları oluşmuş ise ve eksik evrak bulunmuyor ise adli para cezasına ilişkin kayıt adli sicilden silinir.

Icra dosyası kapandıktan sonra kredi cekilir mi?

Bankalar haricinde herhangi bir kurumla icralık olan kişilerin bankalardan borçlarını kapatmak için çeşitli krediler çekmesi mümkündür. Eğer bankalarla icralık olmuşsanız bu süreç biraz daha zor olabilir. Bunun için bankaların borç kapatma kredilerine ya da borç transferi kredilerine başvurmanız mümkündür.

BDDK nin anlami nedir?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Türkiye'de tasarruf sahiplerinin hak ve menfaatlerini korumak, bankalar ve özel finans kurumlarının piyasa disiplini içerisinde sağlıklı, etkin ve dünya ölçeğinde rekabet edebilir bir yapıda işleyişi için uygun ortamı yaratmak bu sayede ülkenin uzun vadeli büyümesine ve ...