Göç Destanı nedir kısaca?

İçindekiler:

  1. Göç Destanı nedir kısaca?
  2. Göç destanının ana fikri nedir?
  3. Göç Destanı hangi devlete aittir?
  4. Atilla Destanı ne anlatıyor?
  5. Göç ve Türeyiş Destanı hangi devlete aittir?
  6. Göç kime aittir?
  7. Edige Destanı neyi anlatır?

Göç Destanı nedir kısaca?

Göç Destanı, bir Uygur destanıdır. Türeyiş Destanı'nın devamı niteliğindedir. Destanda, Türklerin, kutsal taşı, Çinlilere verince, Tanrı tarafından cezalandırılması, açlık ve kuraklığın başlaması ile ana vatanlarından göç etmeleri anlatılır.

Göç destanının ana fikri nedir?

Ana Fikir: Devlet yöneticileri kararlarını dikkatli almalı, halkın mukaddes değerlerine dokunmamalıdır.

Göç Destanı hangi devlete aittir?

Göç Destanı Uygurlar'a ait bir destandır. Uygurların vatanında "Hulin" isimli bir dağ vardı. Hulin dağından Tuğla ve Selenge isimli iki ırmak akardı. Bir gece oradaki bir ağacın üzerine gök yüzünden ilâhi bir ışık indi.

Atilla Destanı ne anlatıyor?

Attila Destanı, Batı Hun Hükümdarı Attila'nın yaşamını ve kahramanlıklarını anlatan destandır. Hun hükümdarı Attila (395 -453), Avrupa'nın tamamına yakınına hükmetmiş ve devletinin sınırlarını Asya'ya taşımış, hükümdarlığı boyunca ordusu ile Batı ve Doğu Roma İmparatorluklarını sık sık kuşatmıştır.

Göç ve Türeyiş Destanı hangi devlete aittir?

Türeyiş ve Göç Destanı Türeyiş Destanı Uygurlara ait bir destandır. Bu destanda Hun Hakanının kızları bir Bozkurt ile evlenmekte ve Bozkurt ruhuna sahip çocuklar doğurmaktadır.

Göç kime aittir?

Göç Destanı, bir Uygur destanıdır. Uygur Türklerinin ulusal birliğini koruyan tılsım bozulunca, yurtlarını bırakarak güney batıya doğru nasıl göç ettiklerini anlatır .

Edige Destanı neyi anlatır?

Edige destanında, XIII. yüzyılda Hazar denizi kıyısında kurulan Altınordu Hanlığının XV. yüzyılda Timurlular tarafından yıkılışı anlatılmaktadır. Destanın adı, Altınordu Hanı ve bu destanın kahramanı Edige Mirza Bahadır'a atfen verilmiştir.