Gece gusül abdesti alınır mi?

İçindekiler:

  1. Gece gusül abdesti alınır mi?
  2. Cünüp nelerden olur?
  3. Cünüp iken uyunur mu?
  4. Kolay gusül abdesti nasıl alinir?
  5. Eşe dokunmak gusül gerektirir mi?
  6. Dokunmakla gusül gerekir mi?

Gece gusül abdesti alınır mi?

Dinimize göre her hangi bir sebepten dolayı cünüp olan yani gusül abdesti alması gereken bir kişi en fazla bir namaz vakti kadar süre cünüp olarak bekleyebilir. Bundan daha fazla bir süre beklemesi caiz değildir. Buna göre gece gusül abdesti almanız gereken bir durumda yatabilirsiniz.

Cünüp nelerden olur?

Cünüp veya cenâbet, İslam'a göre cinsel ilişkide bulunduğu veya vücudundan meni çıktığı halde henüz boy abdesti alarak temizlenmemiş olan (kişi). Bu kavram gündelik konuşmada pis veya hoşlanılmayan kimseleri tanımlamak amacıyla da kullanılır.

Cünüp iken uyunur mu?

Ancak gusletmesi gereken bir kimse ihtiyacı olursa herhangi bir vakit namazını geçirmeme şartıyla avret mahallinin temizliğini yapıp, abdest alarak veya sadece el ve ağzını yıkayarak uyuyabilir, yiyip içebilir. ... Çünkü cünüplük, gusül ve abdest gibi özel bir temizliği gerektirmeyen işlerin yapılmasına engel değildir.

Kolay gusül abdesti nasıl alinir?

Gusletmek isteyen kimse niyet ederek besmele çeker. Ellerini yıkar, vücudunda bir necaset/maddî kirlilik var ise onu temizler, avret yerlerini yıkar. Sonra sağ eli ile üç defa ağzına su vererek iyice çalkalar, daha sonra üç defa burnuna su çekerek temizler ve namaz abdesti gibi abdestini tamamlar.

Eşe dokunmak gusül gerektirir mi?

Kadın ve erkeğin birbirine dokunmasında niyete ve şehvete bakılmaz. Temas yanlışlıkla bile olsa abdesti bozar.

Dokunmakla gusül gerekir mi?

Birine bakmak veya birine dokunmak neticesinde eğer şehvetle meni gelirse bu, guslü gerektirir. ... Dolayısıyla boy abdestini gerektirmez, sadece abdestinizi bozar. (Geniş bilgi için Ömer Nasuhi Bilmen'in Büyük İslam İlmihali'nin Abdest ve Gusül bölümlerine bakabilirsiniz.)