Iki nokta üst üste hangi durumlarda kullanılır?

İçindekiler:

  1. Iki nokta üst üste hangi durumlarda kullanılır?
  2. Türkçede 2 nokta var mıdır?
  3. Cümleden sonra iki nokta ne anlama gelir?
  4. İki nokta üst Üsteden sonra cümle nasıl başlar?
  5. Cümle sonuna iki nokta koymak ne demek?

Iki nokta üst üste hangi durumlarda kullanılır?

İki nokta, bir noktalama işareti. İki nokta üst üste olarak da bilinir. Metin içerisinde çoğunlukla alıntı yaparken, liste yaparken ve açıklama yaparken kullanılır.

Türkçede 2 nokta var mıdır?

İki nokta (:), Türk gramerinin noktalama işaretlerinden birisidir. TDK iki noktayı hem dilbilgisi hem de matematik işareti olarak açıklamıştır. Özellikle yazışmalarda ve metinlerde kullanılan iki noktanın nasıl kullanıldığını ve görevini öğrenip, doğru şekilde kullanabilirsiniz.

Cümleden sonra iki nokta ne anlama gelir?

Bir cümleden sonra örnek verilmek isteniyorsa o cümlenin sonuna iki nokta işareti konur. Bir cümlenin ardından o konu ile ilgili açıklama yapılacaksa cümlenin sonuna iki nokta işareti konur.

İki nokta üst Üsteden sonra cümle nasıl başlar?

İki nokta üst üsteden sonra gelen sözcük her zaman büyük harfle başlar. Bu, ister cümle olsun ister örnek olsun, daima büyük harf kullanılmalıdır.

Cümle sonuna iki nokta koymak ne demek?

Bir cümleden sonra örnek verilmek isteniyorsa o cümlenin sonuna iki nokta işareti konur. Bir cümlenin ardından o konu ile ilgili açıklama yapılacaksa cümlenin sonuna iki nokta işareti konur. ... Edebi metinlerdeki diyaloglarda, konuşmakta olan kişinin isminden sonra iki nokta işareti konur.