Diş macunu ile diş fırçalamak orucu bozar mı?

İçindekiler:

  1. Diş macunu ile diş fırçalamak orucu bozar mı?
  2. Oruçlu iken diş dolgusu yaptırılır mı?
  3. Diş ağrısında oruç bozmak günah mı?
  4. Iğne yapmak orucu bozar mı?

Diş macunu ile diş fırçalamak orucu bozar mı?

Boğaza su kaçırmadan ağzı su ile çalkalamak orucu bozmadığı gibi diş fırçalamakla da oruç bozulmaz. Bununla birlikte, diş macununun, misvak parçalarının veya suyun boğaza kaçması halinde oruç bozulur. Orucun bozulma ihtimali dikkate alınarak, dişlerin imsakten önce ve iftardan sonra fırçalanması uygun olur.

Oruçlu iken diş dolgusu yaptırılır mı?

Diş tedavisinin orucu bozmayacağını Diyanet İşleri Başkanlığı açıklamıştı. Diş tedavisi sırasında kişinin acı çekmemesi için yapılan iğneler ya da spreyler boğaza gitmediği için orucu bozmaz. Tedavi sırasında kan yutmak ya da suyla ağız çalkalarken boğaza kaçan su orucu bozar.

Diş ağrısında oruç bozmak günah mı?

Oruçlu bir kimsenin morfinli veya morfinsiz olarak dişlerini tedavi ettirmesi veya çektirmesi orucu bozmaz. Ancak tedavi esnasında, kan veya tedavide kullanılan maddelerden herhangi bir şeyin yutulması ise, orucu bozar.

Iğne yapmak orucu bozar mı?

Bu sebeple, besin değeri taşımayan aşılar orucu bozmaz. ... Bu imkâna sahip olmayanlar, tedavi ve aşı amaçlı iğne yaptırabilirler. Ancak, oruçlu iken gıda ve vitamin iğneleri yaptıranların, ağızdan aşı alanların damardan serum ve kan verilenlerin orucu bozulur. Daha sonra bu oruç kaza edilir.