Çetele tutma ne demek?

İçindekiler:

  1. Çetele tutma ne demek?
  2. Cetere nedir?
  3. Çete ne demek TDK?
  4. Nesih Nedir anlamı?
  5. Şecere kelimesinin anlamı nedir?
  6. Ağaç şeması ne demek?
  7. Matematik nesne nedir?
  8. Gerilla Acilimi nedir?
  9. Harekeli nesih ne demek?
  10. Soy seceresi ne demek?
  11. Agac grafiği nedir?

Çetele tutma ne demek?

Çetele tutmak deyiminin anlamı: Hesap tutmak amacı ile bir yere çizgiler çekmek. ➡Çetele tutmak deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Ahmet amca, veresiye verdiği mallar için çetele tutmaktan usanmıştı.

Cetere nedir?

a. 1. Yasa dışı işler yapmak veya etrafındakileri korkutmak amacıyla bir araya gelmiş topluluk. 2. tar.

Çete ne demek TDK?

a. 1. Yasa dışı işler yapmak veya etrafındakileri korkutmak amacıyla bir araya gelmiş topluluk. 2. tar. Ordu birliklerinden olmayan silahlı küçük birlik: “Bir korsan çetesi kuracak, adadan adaya geçerek...” -R. H.

Nesih Nedir anlamı?

Sözlükte “hükmünü ortadan kaldırmak, bir eseri istinsah etmek” gibi anlamlara gelen nesh kelimesi, hat sanatında özellikle kitap istinsahında ve basma eserlerde yaygın biçimde kullanılan bir yazı çeşididir.

Şecere kelimesinin anlamı nedir?

Bir kişinin, bir ailenin kökü durumunda olan en uzak atalardan başlayarak gövde ve dallar konumundaki babaları ve onların çocuklarını gösteren ağaç şeklinde şematik çizime şecere denir. Ayrıca soy ağacı, soy kütüğü, ensâb kütüğü, nesepnâme, silsilenâme kelimeleri de bu anlamda kullanılmaktadır.

Ağaç şeması ne demek?

Ağaç Diyagramı, ağaç benzeri bir yapıda hiyerarşiyi görsel olarak göstermenin bir yoludur. Genellikle bir Ağaç Diyagramının yapısı, kök düğüm, üst / üst öğesi olmayan bir üye gibi öğelerden oluşur.

Matematik nesne nedir?

Matematiksel nesneler, matematikte karşılaşılan soyut kavramlara denir. Matematiğin alışıldık dilinde nesne, formal olarak tanımlanmış veya tanımlanabilecek ve matematiksel kanıtlarda kullanılabilecek herhangi bir şey olabilir. Her matematik dalının kendi nesneleri vardır, bu dallara göre bazı örnekler: Kombinatorik.

Gerilla Acilimi nedir?

Düşmanı yıpratmakla görevli hafif silahlarla donatılmış askeri birlik. Gerilla İspanyolca "küçük harp" demek olup, Napolyon'a karşı gösterilen mukavemetten doğmuştur. Genellikle partizan veya "halk savaşçısı" diye isimlendirilir.

Harekeli nesih ne demek?

Nesih hattı istifli olarak yazılmaz, daima satır halindedir. ... Matbaanın Osmanlı Devleti'ne girişinden önce yazma kitap istinsahında en fazla kullanılan yazı nevi nesih olmuştur. Harekeli yazılabildiği gibi Türkçe için harekesiz yazılması da mümkün olduğundan dinî ve ilmî her konuda nesih tercih edilmiştir.

Soy seceresi ne demek?

Soyağacı veya aile ağacı, bir kişinin soyundan olan kişileri gösteren bir çizelgedir. Atasal çizelgeler bir kişinin atalarını gösterir, o kişi altta, ataları yukarıda gösterildiği için çizelge bir ağaca benzer.

Agac grafiği nedir?

Ağaç haritası grafiği, verilerinizin hiyerarşik bir görünümünü sağlar ve bir mağazanın en çok satan ürünleri gibi desenleri fark etmeyi kolaylaştırır. Ağaç dalları dikdörtgenler ile gösterilir ve her alt dal daha küçük bir dikdörtgen olarak gösterilir.