Altın oran kuralı nedir?

İçindekiler:

  1. Altın oran kuralı nedir?
  2. Fotoğrafta Altın oran ve 1 3 kuralı nedir?
  3. Fotoğrafta Üçler kuralı nedir?
  4. Altın oran Niçin Kullanılır?

Altın oran kuralı nedir?

Antik çağlardan beri denge ve güzellik unsuru olarak kabul edilmiş olan altın oran, fotoğrafı yatay ve dikey olarak 3'er eşit parçaya ayıran 4 çizgi çekip fotoğrafı toplamda 9 küçük parçaya ayırmak ve objeyi ilgi merkezi olan 4 ana noktadan birisine yerleştirmektir.

Fotoğrafta Altın oran ve 1 3 kuralı nedir?

Altın Oran (1/3 kuralı) nedir? Altın oran kuralını oluşturan temel prensip, fotoğraf karesini yatay ve dikey olarak 3'er eşit parçaya ayıran 4 çizgi çekip fotoğrafı toplamda 9 küçük parçaya ayırmak ve objeyi ilgi merkezi olan 4 ana noktadan birisine yerleştirip fotoğrafı bu şekliyle çekmektir.

Fotoğrafta Üçler kuralı nedir?

Üçler kuralı, fotoğraftaki ana objelerin insan gözünün ilk bakışta dikkat ettiği noktalara konumlandırılmasıdır. Bunun için kadrajın hayali olarak iki yatay ve iki dikey çizgi ile eşit aralıklarla bölünmesi ve çizgilerin kesişim noktalarına fotoğrafın ana ögelerinin yerleştirilmesi gerekir.

Altın oran Niçin Kullanılır?

Altın oran, sanat, matematik, mimari, mühendislik başta olmak üzere birçok alanda kullanılan bir hesaplama sistemidir. ... Altın oran, tıpkı pi sayısı niteliklerine sahip bir sayıdır. İkisi de irrasyonel sayıdır. Mısır ve Yunan döneminden itibaren bu sayı keşfedilerek sanat ve mimaride tüm eserlerde kullanılmıştır.