Müptezel hangi anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Müptezel hangi anlama gelir?
  2. Müptela ne demek TDK?
  3. Sahtekar kime denir?
  4. Murtaza ne anlama gelir?
  5. Müptezel nasil yazılır?
  6. Müfteri kime denir?
  7. Müttefik ne demek TDK?
  8. Sahtekar argo mu?
  9. Karaktersiz insan ne demek?
  10. Aliyel Murtaza ne demek?
  11. Müptezel mi Mübtezel mi?
  12. Meczup kadın ne demek?

Müptezel hangi anlama gelir?

Müptezelin bir başka anlamı ise çokluğundan dolayı değerini yitiren, değersizdir. Yani müptezel kime denir? Müptezel, saygınlığını yitirmiş, benzeri çok fazla olduğundan ötürü değerini kaybetmiş, saygıdeğer olmayan kişileri tanımlamak için kullanıldığını bilinmektedir.

Müptela ne demek TDK?

Alışmak, düşkün olmak, tutulmak. "Şu kahveye müptela oldum gitti." "Babasına o kadar müptela oldu ki bir dakika yanından ayrılmıyor."

Sahtekar kime denir?

1. Aldatmak, menfaat sağlamak için bir şeyin sahtesini yapan (kimse): “Kalp para basan iki sahtekâr yakalandı.” 2. Olduğundan başka görünüp yapmacık tavırlar takınan, bu yolla karşısındakini aldatan (kimse): “Sahtekâr satıcı.” “Adam büyük bir sahtekâr çıktı.”

Murtaza ne anlama gelir?

MURTAZÂ 1. Beğenilmiş, seçilmiş, hoşnut ve râzı olunmuş (kimse): Ol melîhü'l-vech ü ol kalb-i safâ / Murtazâ vü müctebâ vü mustafâ (Süleyman Çelebi).

Müptezel nasil yazılır?

Türk Dil Kurumu (TDK) sitesinde bulunan sözlükten arama yapıldığında kelimenin, müptezel şeklinde yazıldığı ortaya çıkıyor. Bazı örneklerde görülen "mübtezel, muptezel" gibi yazımlar ise imla hatasıdır. Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı 'müptezel'dir.

Müfteri kime denir?

Herhangi bir olay ya da gelişme hakkında yalan söyleyen, iftira atan ve kara çalan kişi ya da kişiler müfteri olarak bilinir.

Müttefik ne demek TDK?

Müttefik kelimesi Türkçede yerleşik olarak sıkça değerlendirilen bir sözcüktür. TDK üzerinden anlamı ise iş birliği yapan kişiler ile beraber topluluklar olarak öne çıkar. Ancak halk arasında daha çok devletler için kullanılan bir kelime olarak öne çıkıyor.

Sahtekar argo mu?

Argoda sahtekâr ne demek? 1. Aldatmak, menfaat sağlamak için bir şeyin sahtesini yapan (kimse): “Kalp para basan iki sahtekâr yakalandı.” 2. Olduğundan başka görünüp yapmacık tavırlar takınan, bu yolla karşısındakini aldatan (kimse): “Sahtekâr satıcı.” “Adam büyük bir sahtekâr çıktı.”

Karaktersiz insan ne demek?

Karaktersiz sözcüğü karakteri bozuk olan ve güven vermeyen kişiler için kullanılmamaktadır. Ayrıca huyu kötü olan verdiği sözden cayan kişiler için de kullanılmaktadır.

Aliyel Murtaza ne demek?

aliyyü'l-murteza / aliyyü'l-murtezâ Hz. Ali'nin "kendisinden razı olunmuş" anlamlarına gelen bir ünvanı.

Müptezel mi Mübtezel mi?

Bazı örneklerde görülen "mübtezel, muptezel" gibi yazımlar ise imla hatasıdır. Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı 'müptezel'dir.

Meczup kadın ne demek?

Meczup Kelimesinin Sözlük Anlamı Nedir? Deli, divane. Allah tarafından yüksek mertebelere eriştirilen ve ermiş sayılan kimse. Tasavvuf yolunda ve Allak aşkı ile aklını ve diğer düşüncelerini kaybetmiş kişi, aklını yitirmiş kimse.