Sesteş sözcükler nelerdir örnek?

İçindekiler:

  1. Sesteş sözcükler nelerdir örnek?
  2. Eş sesli sesteş kelimeler nelerdir?
  3. Sesteş nedir örnekler?
  4. Sesteş sözcük ne demek?
  5. AK kelimesinin eş seslisi var mı?

Sesteş sözcükler nelerdir örnek?

Türkçede kullanılan; taş, at, kurt, geç, saz, yol, serin, yağ, in, dal, gül, uç, dik, iç, an, kız, yağ, kaz, dolu, çay, kara, yaş, kaç, kan, bağ, kazan, asma, al, güldür, yan, var, yazma, koru, sık, bin, kat, ay, öğüt, sal, yaz, yüz, dil vb. pek çok sözcük eş seslilere örnek olarak gösterilebilir.

Eş sesli sesteş kelimeler nelerdir?

Yani ses kalıbı aynı olan bu sözcüklerin karşıladıkları kavramlar tamamen farklıdır. Eş sesli kelimeler: Aç, alay, bin, ay, atlet, at, bel, boğaz, çay, cilt, bağ, diz, dil, dolu, ekmek, hayır, güç, koca, kazan, koy, ekmek, iç, in, pazar, ocak, soluk, satır, sağ, yaz, yat, yaş, yar, yüz, sıra.

Sesteş nedir örnekler?

Sesteş Nedir. Yazılışı ve okunuşu aynı olduğu hâlde anlamları farklı olan kelimelerdir. Bunlar yalın hâlde olabildikleri gibi ek almış hâlde de olabilirler. ... Uyarı 1 : “hala” ve “hâlâ”, “kar” ve “kâr”, “adet” ve “âdet” kelimeleri eş sesli değildir.

Sesteş sözcük ne demek?

Sesteş kelimeler, aynı zamanda eş sesli olarak bilinmektedir. Bir metin içerisinde kullanılan ancak anlamları farklı kelimeler olarak da söylemek mümkün. Bu konuda Türkçe içerisinde birçok farklı sesteş kelime olduğu dile getirebilir.

AK kelimesinin eş seslisi var mı?

anlamlı kelimeler birbirlerinin yerine kullanılabilen kelimelerdir. Birbirlerinin yerine kullanılabildikleri için aynı anlama karşılık gelmektedir. Bu durumda ak sözcüğünün anlamlısı “beyaz” sözcüğüdür.