Asala terör örgütünün amacı nedir?

İçindekiler:

  1. Asala terör örgütünün amacı nedir?
  2. EOKA terör örgütü nedir?
  3. Taşnak çeteleri nedir?
  4. EOKA terör örgütü komutanı kimdir?
  5. Hiram Abas Nasil Öldürüldü?
  6. Hiram Abas ne zaman olduruldu?

Asala terör örgütünün amacı nedir?

1975 yılında Lübnan İç Savaşı esnasında, Beyrut şehrinde, sempatizan Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin yardımı ile Agop Agopyan tarafından kurulmuştur. Agopyan'a göre, örgütün temel amaçları Ermeni ilkesininin dünya kamuoyuna tanıtılması ve yurtdışı Ermeni toplumunda milliyetçi duygunun yükseltilmesi olmuştur.

EOKA terör örgütü nedir?

EOKA, (Yunanca: Εθνική Οργάνωσις Κυπρίων Αγωνιστών - Ethniki Organosis Kiprion Agoniston: Kıbrıslı Savaşçıların Millî Örgütü), Kıbrıs'ta Britanya sömürge yönetiminin sonlanması ve adanın Yunanistan'a bağlanması (Enosis) için uğraşan Kıbrıslı Rum silahlı örgüttür.

Taşnak çeteleri nedir?

I. Dünya Savaşında Ermeni İsyanları Taşnak, Armenakan, Hınçak Ermeni partilerinin faaliyetleridir. tarihli New York Times gazetesi, Birinci Dünya Savaşı'nda 200.000 Ermeni'nin İtilaf Devletleri ordularında veya İtilaf Devletleri tarafında savaşan bağımsız birliklerde savaştığını yazdı. ...

EOKA terör örgütü komutanı kimdir?

EOKA
EOKA bayrağı
Kuruluş1955-1959
Lider(ler)Georgios Grivas
AmaçEnosis
3 satır daha

Hiram Abas Nasil Öldürüldü?

Amerikan silah firmalarının Türkiye temsilciliğini yapan bir şirkette çalışırken, sabahı işine gitmek için yola çıktığında uğradığı suikastta yaşamını yitirdi. Evinin yakınlarında, belediye işçisi gibi giyinmiş kişilerin açtığı çapraz ateşin ortasında kalan Abas, olay yerinde öldü.

Hiram Abas ne zaman olduruldu?

, İstanbul, Türkiye Hiram Abas/Suikaste uğradığı tarih ve yer