TDK dimağ ne demek?

İçindekiler:

  1. TDK dimağ ne demek?
  2. Dimağımızı ne demek?
  3. Insan dimağı ne demek?
  4. Dimâğ nasil yazilir?
  5. Tadı Dimağımda ne demek?
  6. Vesselam nasıl kullanılır?
  7. Aleyhissalâtu vesselâm ne demek?
  8. Dimağ ne demek Osmanlıca?
  9. Dimağ zihin ne demek?
  10. Genç dimağlar nedir?
  11. Itiyad Osmanlıca ne demek?
  12. Itiyad nedir hukuk?

TDK dimağ ne demek?

Dimağ kelimesi eski dönemlerde çok daha fazla kullanılan ancak günümüzde etkisini yitirmiş kelimelerden biridir. ... Türk Dil Kurumu dimağ kelimesi için anlam olarak, 'Beyin, bilinç ve zihin' sözcüklerini sunuyor. Bu sözcükler ile beraber cümle içerisinde kullanabilirsiniz.

Dimağımızı ne demek?

Dimağ kelimesi 2 farklı anlam üzerinden ele alınmaktadır. - Beyin ya da bilinç ve zihin, ... Bu kelime hakkında bir örnek vermek gerekirse; ''Meclisin nerede toplanabileceği fikri dimağımızı işgal ediyordu.

Insan dimağı ne demek?

Dimağ sözcüğü Türk Dil Kurumuna göre beyin anlamına gelir. Kafatasının üst bölümünde beyin zarı ile örtülü, iki yarım yuvar biçiminde sinir kütlesinden oluşan, duyum ve bilinç merkezlerinin bulunduğu organ, dimağ. Muhakeme, usa vurma. Bir şeyi yönetmede önemli görevi olan kimse.

Dimâğ nasil yazilir?

dimağ, 5 karakter ile yazılır.

Tadı Dimağımda ne demek?

- Nezle, grip veya bronşit, anlamlarına gelmektedir. -tadı dimağında kaldı (sadece tat alma hücrelerine değil, ruhuna ulaşabilme göstergesi. Damakta kalan tat ne kadar geçiciyse dimağda kalan tat bir o kadar kalıcıdır, zor silinir.) şeklinde kullanmaktayız.

Vesselam nasıl kullanılır?

VESSELÂM. 1. “İşte o kadar, son söz bu” anlamında sözü kısa kesmek için kullanılır: Âlemin nizâmı hep halkın haddini aşmamasıyle mümkündür vesselâm (Kâtip Çelebi'den Seç.).

Aleyhissalâtu vesselâm ne demek?

Kısaltma olarak türkçe yazılmış metinlerde ise "asm." ya da "as." şeklinde kısaltılır. Kaynaklarda Aleyhisselâm: Allâh'ın selâmı onun üzerine olsun! Aleyhissalâtü vesselâm: Allâh'ın salât ve selâmı onun üzerine olsun! Aleyhimesselâm: Allâh'ın selâmı o ikisinin üzerine olsun!

Dimağ ne demek Osmanlıca?

dimağ / dimâğ / دماغ / دِمَاغْ Beyin, kafanın içi; akıl, bilinç.

Dimağ zihin ne demek?

Dimağ sözcüğü Türk Dil Kurumuna göre beyin anlamına gelir. Muhakeme, usa vurma. Bir şeyi yönetmede önemli görevi olan kimse. Akıl, anlayış. Omurgalı hayvanların sinir sisteminin kafatası içinde bulunan merkez bölgesi.

Genç dimağlar nedir?

Beyin anlamına gelen "dimağ" kelimesine örnek olarak da "Genç dimağlar geleceğimizin teminatıdır." cümlesi verilebilir. Kafatasının üst bölümünde beyin zarı ile örtülü, iki yarım yuvar biçiminde sinir kütlesinden oluşan, duyum ve bilinç merkezlerinin bulunduğu organ, dimağ.

Itiyad Osmanlıca ne demek?

itiyad / îtiyad / itiyâd / اعتياد Alışkanlık.

Itiyad nedir hukuk?

Basit itiyadi suçta suçun var olabilmesi için suçun basit veya nitelikli hallerinin birden fazla tekrarlanması gerekirken nitelikli itiyadi suçta suç sayılan fiilin bir defa gerçekleştirilmesi suçun oluşması için yeterli olup,birden fazla gerçekleştirilmesi itiyadi suç cezasını artıran bir sebeptir. ...