Yapılan yanlış sonucu üzüntüye ne denir?

İçindekiler:

  1. Yapılan yanlış sonucu üzüntüye ne denir?
  2. Hayıflanma ne demek edebiyat?
  3. Hayıflanma sitem ne demek?
  4. Bir şeyden yakınmak ne demek?
  5. Eski Türkçede pişmanlık ne demek?
  6. Uygarca ne demek TDK?
  7. Hayıflanma nedir ve örnekleri?
  8. Şikayet ve yakınma ne demek?

Yapılan yanlış sonucu üzüntüye ne denir?

Geçmişte yapılamayanlar, elden kaçırılanlar için duyulan üzüntüye hayıflanma denir. ... Yapılan bir hata veya yanlış sonucunda duyulan üzüntüyü belirten cümlelerdir. » Keşke ona bu sözleri söylemeseydim. NOT: Hayıflanma cümleleri ve pişmanlık cümleleri birbirine karıştırılmamalıdır.

Hayıflanma ne demek edebiyat?

Geçmiş zamanlarda yaşanan herhangi bir olayında ya da eskide kalmış bir durumdan dolayı üzüntü duymaya hayıflanma denir. Yine aynı şekilde geçmişte kalan bazı durumlar hakkında pişmanlık duymak da hayıflanmak olarak değerlendirilir.

Hayıflanma sitem ne demek?

Hayıflanma Bildiren Cümleler - Yakınma Bildiren Cümleler - Sitem Cümleleri. Kişinin kendi yaptıkları veya yapamadıkları işleri iş işten geçtikten sonra üzülüp pişman olduğunu bildiren cümlelerdir.

Bir şeyden yakınmak ne demek?

Bir şeyden şikayet etmek, yakınmak: İsyan etmek.

Eski Türkçede pişmanlık ne demek?

Kişinin işlediği bir iş veya günâh sebebiyle vicdânen üzüntü duyması; tövbeye gelme; nedâmet.

Uygarca ne demek TDK?

a. 1. Uygar olma durumu, medeniyet, medenilik. ... Bir ülkenin, bir toplumun, maddi ve manevi varlıklarının, fikir, sanat çalışmalarıyla ilgili niteliklerinin tümü, medeniyet: “Gerçekten, uygarlık nimetlerinin gençlere bir faydası oldu ama daha çok bundan büyükler istifade ediyor.” -H. E.

Hayıflanma nedir ve örnekleri?

Hayıflanma cümleleri içinde sıklıkla “Eyvah, heyhat, ne yazık” gibi sözcükleri kullanılır. Bu tür cümleler kişinin daha çok kendisinden kaynaklı olarak yapmadığı ya da yapamadığı bir iş nedeniyle üzüntü duymasını içerir.

Şikayet ve yakınma ne demek?

Herhangi bir kişi, kurum, olay veya durumdan hoşnut olmadığımızda, yolunda gitmeyen bir şeyler fark edildiğinde kurduğumuz cümlelere yakınma veya şikâyet cümleleri denilmektedir. Bu cümleleri günlük hayatta sıklıkla kullanırız. ... Yakınma cümlelerinde kızmadan şikayet etme anlamı bulunur.