Kolonizasyon nedir 9 sınıf tarih?

İçindekiler:

  1. Kolonizasyon nedir 9 sınıf tarih?
  2. Kolonizasyon ne demek biyoloji?
  3. Seyh ne demek tarih terimi?
  4. Kolonize olmak nedir?
  5. Tarikata ne anlama gelir?
  6. Dekolonizasyon süreci ne demek?
  7. İdrar kültüründe kontaminasyon gözlendi ne demek?

Kolonizasyon nedir 9 sınıf tarih?

Kelime anlamı ile kendi yurdundan bağını koparmadan yeni bir yere yerleşen topluluk anlamına gelmektedir. Tanım itibari ile kolonyalizm, başka devletlerin ya da toplulukların topraklarını kontrol altına alıp değerlendirme ve denetleme olayına verilen isimdir.

Kolonizasyon ne demek biyoloji?

Kolonileşme ya da kolonizasyon, bir türün, yeni alanlara yayılarak buralarda çoğalmasıdır.

Seyh ne demek tarih terimi?

Şeyh, tasavvufta, kendisine bağlanan insanları tarikat kuralları içinde eğiten mutasavvıf mürşid. Aynı zamanda Arap kültüründe üst düzey makamlara sahip olan kişilere, yaşlı kişilere, ilimli şahıslara veya kraliyet ailesine mensup şahıslara verilen bir unvandır.

Kolonize olmak nedir?

Kolonizasyon, mikroorganizmanın bir vü- cut bölgesinde herhangi bir klinik tablo oluş- turmadan üremesidir. Yoğun bakım üniteleri (YBÜ)'nde yatan hastalar yatıştan kısa süre sonra hastane florasını oluşturan mikroorga- nizmalar ile kolonize olmaktadır.

Tarikata ne anlama gelir?

Tarikat (Arapça: طريقة), veya tarik kelimesi "yol" tarikat "yollar" anlamına gelir, "Allah'a ulaştıran yol" mânâsında kullanılmaktadır. Tarikatlar Selçuklu ve Osmanlı'ya özgün düşünce ve inanç hareketleri olarak değerlendirilmektedir. ... Tarikat, Allah'a ulaşma ve onu tanıma yollarından her biridir.

Dekolonizasyon süreci ne demek?

Dekolonizasyon; bir devletin, bir başka ülke halkı ve kurumları üzerindeki kontrolünü sona erdirmesi. Diğer bir deyişle sömürgeciliğin sonlandırılmasıdır. Politik ve kültürel anlamda gerçekleştirilebilir. ... Dünya Savaşı'ndan önce kurulan sömürge imparatorluklarının parçalanması için kullanılır.

İdrar kültüründe kontaminasyon gözlendi ne demek?

Eğer temizlenme olmazsa idrar kültürümüzde daha çok tipte bakteri üremiş olur. Bu durumda kültür örneğimiz kontamine olmuş demektir ve test iptal edilir. Çünkü test, idrar yolu enfeksiyonları ile dışarıdan bulaşan bakterileri ayırt edemez.