Satış Sonrası Hizmetler Yönetmeliği'ne göre malın tamir süresi kural olarak kaç iş günüdür?

İçindekiler:

  1. Satış Sonrası Hizmetler Yönetmeliği'ne göre malın tamir süresi kural olarak kaç iş günüdür?
  2. Satış sonrası hizmet yükümlülüğü nedir?
  3. Satış Sonrası Hizmetler Yönetmeliğine göre üretici veya ithalatçıların tüketicilere sunmuş oldukları ürünlere ilişkin satış sonrası hizmet verme yükümlülüğünün süresi ne kadardır?
  4. Servis yasal işlem süresi kaç iş günüdür?
  5. Satış Sonrası Hizmet Yeterlilik Belgesi nasıl alınır?
  6. Yedek parça bulundurma zorunluluğu kaç yıl?
  7. Garanti kapsamında kargo ücretini kim öder?
  8. Garanti kapsamında ürünün kargo ücretini kim öder?
  9. Garantiye giden Tv kaç günde gelmesi gerek?
  10. Yasal tamir süresi ne kadar?
  11. Hizmet Yeri Yeterlilik Belgesi nasıl alınır?
  12. Azami tamir süresi ne zaman başlar?
  13. Aynı arıza kaç kez?
  14. Garantiye giden telefonun kargo ücretini kim öder?
  15. Hangi ürünlerin garanti belgesi olur?

Satış Sonrası Hizmetler Yönetmeliği'ne göre malın tamir süresi kural olarak kaç iş günüdür?

(4) Malın garanti süresi içerisinde yetkili servis istasyonuna veya satıcıya tesliminden itibaren arızasının on iş günü içerisinde giderilememesi halinde, üretici veya ithalatçının; malın tamiri tamamlanıncaya kadar, benzer özelliklere sahip başka bir malı tüketicinin kullanımına tahsis etmesi zorunludur.

Satış sonrası hizmet yükümlülüğü nedir?

İthalatçının herhangi bir şekilde ticari faaliyetinin sona ermesi hâlinde mala ilişkin bakım ve onarım hizmetlerinin sunulmasından garanti süresi boyunca satıcı, üretici ve yeni ithalatçı müteselsilen sorumludur.

Satış Sonrası Hizmetler Yönetmeliğine göre üretici veya ithalatçıların tüketicilere sunmuş oldukları ürünlere ilişkin satış sonrası hizmet verme yükümlülüğünün süresi ne kadardır?

Bununla birlikte, Yönetmelik Ekli Listesine göre binek otomobiller ve kamyonetler için bu süre 30 iş günü; diğer tüm ürünler için ise 20 iş günüdür. Üretici veya ithalatçılar, yönetmelikle belirlenen mallar için Satış Sonrası Hizmet Yeterlilik Belgesi almak zorundadır.

Servis yasal işlem süresi kaç iş günüdür?

Yetkili teknik servisler kendilerine verilen malın tamirini azami tamir süresinde tamamlamak zorunda. Bu süre de kanunda 20 işgünü olarak belirlenmiş.

Satış Sonrası Hizmet Yeterlilik Belgesi nasıl alınır?

Hizmet Yeterlilik Belgesini sadece TSE temsilciliklerine ve/veya bölge müdürlüklerine www.tse.org.tr internet adresinden temin edecekleri "Başvuru Formu" ile veya "online başvuru " bölümünden başvuru yaparak belge alınabilir.

Yedek parça bulundurma zorunluluğu kaç yıl?

Tamir konusunda üretici ve ithalatçıların, ayrıca ürünün kullanım ömrü boyunca yedek parça bulundurma zorunluluğu da bulunuyor ki bu süre cep telefonları ve bilgisayarlar için 5, televizyon, buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makineleri için ise 10 yıl.

Garanti kapsamında kargo ücretini kim öder?

Özellikle son dönemde arızalı ürünlerin servis kabulü kargo üzerinden yapılmaya başlandı. Ancak servisler bu kargo ücretini vatandaşa ödetiyordu. Ticaret Bakanlığı bu konuda düzenleme yaparak, garanti kapsamındaki ürünlerin kargo ücretini garanti veren firma tarafından karşılanmasını zorunlu kıldı.

Garanti kapsamında ürünün kargo ücretini kim öder?

Aldığınız ürün arızalandığında garanti kapsamında olsa dahi kargo gönderim ücreti müşteriye ait. Geri gönderdiklerinde yine müşteri ödüyor.

Garantiye giden Tv kaç günde gelmesi gerek?

Bir ürünün arızasının 15 iş gününde giderilmemesi halinde, ürün tamir edilinceye kadar muadil bir ürünün tüketiciye verilmesine yönelik süre de 15 iş gününden 10 iş gününe indirildi.

Yasal tamir süresi ne kadar?

3- Tamir süresi ne kadar? Yetkili teknik servisler kendilerine verilen malın tamirini azami tamir süresinde tamamlamak zorunda. Bu süre de kanunda 20 işgünü olarak belirlenmiş.

Hizmet Yeri Yeterlilik Belgesi nasıl alınır?

Hizmet Yeterlilik Belgesini sadece TSE temsilciliklerine ve/veya bölge müdürlüklerine www.tse.org.tr internet adresinden temin edecekleri "Başvuru Formu" ile veya "online işlemler" bölümünden başvuru yaparak belge alınabilir.

Azami tamir süresi ne zaman başlar?

Bu süre, garanti süresi içerisinde mala ilişkin arızanın yetkili servis istasyonuna veya satıcıya bildirimi tarihinde, garanti süresi dışında ise malın yetkili servis istasyonuna teslim tarihinden itibaren başlar.

Aynı arıza kaç kez?

Garanti kapsamındaki bir cihaz, aynı arızayı iki kez ya da farklı arızaları dört kez peş peşe tekrarlarsa, üretici firma o ürünü ücretsiz değiştirmek zorunda.

Garantiye giden telefonun kargo ücretini kim öder?

Ticaret Bakanlığı tarafından tüketicinin korunmasına yönelik alınan son kararlar arasında en çok dikkati çeken garanti kapsamında tamire giden ürünün kargo ücretini firmalar ödeyecek.

Hangi ürünlerin garanti belgesi olur?

MADDE 5 – (1) Üretici ve ithalatçılar, tüketicilere yönelik ürettikleri veya ithal ettikleri, bu Yönetmeliğe ekli listede yer alan kullanılmamış mallar için garanti belgesi düzenlemek zorundadırlar.