Veri bulmacada ne demek?

İçindekiler:

  1. Veri bulmacada ne demek?
  2. Tıpta pamukçuk nedir?
  3. Eski dilde içki ne demek?
  4. Bebeklerde pamukçuk karbonatla nasıl temizlenir?
  5. Hamr ne demek Arapça?
  6. Arapçada şarap ne anlama geliyor?
  7. Dejenerasyon Türkçe ne demek?
  8. Plazanın Türkçesi nedir?

Veri bulmacada ne demek?

Bir kavram ya da metin hakkında özet bilgi anlamına gelen done kelimesi veri ile eş anlamlıdır. Dilimize Arapçadan geçmiş olan Muta kelimesi, karşı tarafa aktarılan bilgi anlamına gelir. Daha çok teknolojide ve bilişim sektöründe kullanılan ''data'' kelimesi bilgi ve enformasyon anlamına gelir.

Tıpta pamukçuk nedir?

Aynı zamanda oral kandidiyaz olarak da bilinen pamukçuk yaygın olarak Candida albicans mantarının ağzın iç yüzeyinde neden olduğu yüzeyel enfeksiyona verilen isimdir.

Eski dilde içki ne demek?

bade / bâde / mey / باده Şarap, içki.

Bebeklerde pamukçuk karbonatla nasıl temizlenir?

Pamukçuk hastalığı kendiliğinden geçmez, bu nedenle mutlaka tedavi edilmelidir. Bir çay bardağı suya bir tatlı kaşığı karbonat koyup gazlı bezle bebeğin ağzı günde 3-4 kere temizlenmelidir. Ardından mantara karşı damlalar 7-10 gün süre ile kullanılır.

Hamr ne demek Arapça?

Arapça χmr kökünden gelen χamr خمر "mayalanmış içki, şarap" sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Aramice/Süryanice aynı anlama gelen χamrā חמרא sözcüğü ile eş kökenlidir.

Arapçada şarap ne anlama geliyor?

Arapça şrb kökünden gelen şarāb شراب "her türlü içecek, özellikle sarhoş edici içki" sözcüğünden alıntıdır.

Dejenerasyon Türkçe ne demek?

Dejenerasyonun Türk dil kurumuna göre üç farklı anlamı vardır. Bunlar da yozlaşma, soysuzlaşma ya da bozunumdur. Tüm bu kelimelerin Türkçedeki karşılığı dejenerasyondur.

Plazanın Türkçesi nedir?

Plaza kelimesinin Türkçe karşılığı İŞ MERKEZİ kelimesidir. Plaza kelime anlamı olarak; çalışma alanı için ayrılmış geniş alanlardır. Türkçe'de karşılığı iş merkezidir. İspanyolca kökenli bir sözcüktür.