E-Devlet 2 adres ekleme nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. E-Devlet 2 adres ekleme nasıl yapılır?
  2. İkametgah değişikliği kaç günde sisteme düşer?
  3. Ikametgah adres degisikligi nasil yapilir?
  4. Adres güncelleme nereden yapılır?

E-Devlet 2 adres ekleme nasıl yapılır?

E-DEVLET ÜZERİNDEN ADRES DEĞİŞİKLİĞİ https://www.turkiye.gov.tr/adres-degisikligi-bildirimi adresine gidin. e-Devlet Şifresi ile sisteme giriş yapın. "Bu hizmeti kullanarak, yerleşim yeri adresi ve/veya diğer adres bildiriminde bulunabilirsiniz." adımını takip edin.

İkametgah değişikliği kaç günde sisteme düşer?

Bu değişiklikler belediyelerce, belediye sınırları dışında kalan yerlerde ise il özel idarelerince en geç değişikliği takip eden on iş günü içinde, elektronik ortamda ulusal adres veri tabanına işlenir.

Ikametgah adres degisikligi nasil yapilir?

İkametgah değişikliği yapmak isteyen kişilerin öncelikli olarak nüfus müdürlüğüne gitmeleri gerekmektedir. İkametgah değişikliği için nüfus müdürlüğüne gitmeden önce randevu alınması da gerekmektedir. Aynı zamanda e-devlet üzerinden de ikametgah değişikliği yapmak mümkündür.

Adres güncelleme nereden yapılır?

E-devlet haricinde Nüfus Müdürlüğü'ne gidilerek, adres değişiklikleri yapılabilir. Nüfus Müdürlüğü'ne yapılacak olan başvurularla, adreslerin değiştirilmesi çok uzun sürmüyor. Kişiler yeni adreslerini yetkililere vererek, adreslerini güncelleyebilir ve cezalardan kurtulabilir.