Telefon dolandırıcılığı nereye şikayet edebiliriz?

İçindekiler:

  1. Telefon dolandırıcılığı nereye şikayet edebiliriz?
  2. Dolandırıldım nereye şikayet edebilirim?
  3. Bilişim suçlarına nasıl şikayet edilir?
  4. Bir web sitesi nasıl şikayet edilir?
  5. İnternet dolandırıcılığı nereye şikayet edilir?
  6. Sosyal medyada hakaret edenler nereye şikayet edilir?
  7. Internet şikayetleri Hangi Bakanlığa yapılır?

Telefon dolandırıcılığı nereye şikayet edebiliriz?

Ticaret Bakanlığına yapılan şikayetlerin değerlendirilmesinin akabinde idari para cezasının uygulandığını aktaran Bakal, "Telefon dolandırıcıları, Ticaret Bakanlığı sitesinden ya da e-Devlet üzerinden on-line olarak şikayet edilebilir. Bizzat Ticaret İl Müdürlüklerine şikayette bulunulabilir.

Dolandırıldım nereye şikayet edebilirim?

Dolandırıldım nereye şikayet edebilirim? Dolandırıldım nereye şikayet edebilirim? 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun “İhbar ve şikayet” başlıklı 158' inci madde hükmü şu şekildedir: “(1) Suça ilişkin ihbar veya şikâyet, Cumhuriyet Başsavcılığına veya kolluk makamlarına yapılabilir.

Bilişim suçlarına nasıl şikayet edilir?

Bilişim suçları hazırlanacak bir siber suçlar şikayet dilekçesi ile bulunduğunuz yer Cumhuriyet Başsavcılığına veya bulunduğunuz yerdeki Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerine yapılabilir. Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı suçun işlendiği yerdeki Cumhuriyet Başsavcılığıdır.

Bir web sitesi nasıl şikayet edilir?

BTK Tüketici Sitesi. BTK Bilgi ve İhbar Merkezi'ne 120 Numaralı Telefon Kanalıyla Ulaşılabilmektedir. BTK Bilgi ve İhbar Merkezi'ne 120 Numaralı Telefon Kanalıyla Ulaşılabilmektedir.

İnternet dolandırıcılığı nereye şikayet edilir?

Mağdur olduğunuz böylesi bir durum karşısında derhal şikâyet için en yakın emniyet birimine ya da Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat ederek suç duyurusunda bulunun.

Sosyal medyada hakaret edenler nereye şikayet edilir?

Öncelikle hakaret suçu takibi şikayete bağlı bir suçtur. Kişi ve eylem belirlendikten sonra 6 ay içinde şikayet edilmelidir. Şikayet karakol veya savcılığa bizzat gidilerek sözlü olarak yapılabileceği gibi dilekçe ile de yapılabilir.

Internet şikayetleri Hangi Bakanlığa yapılır?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu.