Wikipedia hangi ulkenin?

İçindekiler:

  1. Wikipedia hangi ulkenin?
  2. Wikipedia nın kurucusu kimdir?
  3. Wikipedia Türkiyede ne zaman yasaklandı?
  4. Wikipedia neden Türkiyede yasak?
  5. Wikipedia kaynak olarak gösterilir mi?

Wikipedia hangi ulkenin?

Vikipedi'nin ana sunucuları ABD'nin Florida Eyaleti'ndeki Tampa kentinde, diğer başlıca sunucuları ise Hollanda'nın Amsterdam, Fransa'nın Paris ve Güney Kore'nin Seul kentinde bulunmaktadır.

Wikipedia nın kurucusu kimdir?

Jimmy Wales bunun yanında Vikipedi ve çeşitli viki projelerini yöneten, kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Wikimedia Vakfı'nın kurucusu ve ayrıca Wikimedia ile bağlantısı olmayan ve kâr amaçlı bir barındırma hizmeti olan Fandom adlı şirketin de kurucusudur.

Wikipedia Türkiyede ne zaman yasaklandı?

Vikipedi'nin çevrim içi tüm dillerinin Türkiye'den engellenmesi, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından, 5651 sayılı kanununun verdiği yetkiye dayanarak tarihinde aldığı idari tedbir kararı sonucu meydana geldi.

Wikipedia neden Türkiyede yasak?

Erişim engelinin ilk saatlerinde yasağın nedeni açıklanmazken ilerleyen saatlerde Anadolu Ajansı (AA), erişim yasağı kararının "Türkiye'yi çeşitli terör gruplarıyla aynı düzlemde ve iş birliği halinde göstermeye çalışan içerikler" nedeniyle alındığını duyurdu.

Wikipedia kaynak olarak gösterilir mi?

Bazen insanlar diğer eserlerde Vikipedi'yi nasıl kaynak göstereceklerini merak eder. Viki, sıradışı bir arayüzdür ve kitaplar için kullanılan kaynak gösterme üsluplarına uymaz. ... Genel olarak Vikipedi makalelerini kaynak gösterirken yazar(lar)ını kaynak göstermemelisiniz, çünkü Vikipedi kolektif olarak yazılır.