Engelliler En fazla kaç liralık araç alabilir?

İçindekiler:

  1. Engelliler En fazla kaç liralık araç alabilir?
  2. Hangi hastalıklar özürlü araç alabilir?
  3. Araba almak için engelli raporu Kaç Olmalı 2021?
  4. ÖTV indirimi raporu hangi hastalıklar için geçerli?
  5. 2021 ÖTV muafiyeti ne kadar oldu?

Engelliler En fazla kaç liralık araç alabilir?

Bu kapsamda da “Özel Tüketim Vergisi (II) Sayılı Liste Uygulama Tebliği” dikkate alınıyor. Tebliğe göre 2021 yılında engelliler, 330.800 TL'ye kadar olan araçları ÖTV muafiyeti ile satın alabilir.

Hangi hastalıklar özürlü araç alabilir?

İşitme veya görme engelliler ile herhangi bir kronik hastalığı olanlar ÖTV'siz araç alamazlar. Şeker hastalığı, kanser hastalıkları, alzheimer, tansiyon ve kalp hastalıkları bu tür kronik hastalıklara örnektir. Bu hastalıklardan birisine sahipseniz ÖTV'siz araç alamazsınız.

Araba almak için engelli raporu Kaç Olmalı 2021?

ÖTV muafiyetinden yararlanmak için tam teşekküllü devlet hastanesinden alınmış sağlık raporunda engel oranı  ve üzeri, ÖTV indirimden faydalanmak için ise en az @ olmalıdır. Ayrıca “ağır engelli” ya da “sürücü belgesi alabilir” ifadelerinin yer alması gerekmektedir.

ÖTV indirimi raporu hangi hastalıklar için geçerli?

Engellilik derecesi % 90 veya daha fazla olan bireyler tarafından beş yılda bir defaya mahsus olmak üzere ilk edinimi ÖTV'den muaf tutuluyor. Bu istisnadan yararlanabilmek için taşıtın özel tertibatlı olması, ya da engellinin kendisi tarafından kullanılması gerekmiyor.

2021 ÖTV muafiyeti ne kadar oldu?

Yayınlanan genel tebliğe göre 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren ÖTV ve MTV'den muaf olarak satın alınabilecek otomobillerin motor hacmine bakılmadan ÖTV ve diğer tüm vergiler ile birlikte bedelinin 330.800 TL'nin altında olması gerekiyor.