Bulmaca şaman ne demek?

İçindekiler:

  1. Bulmaca şaman ne demek?
  2. Bulmacada zaviye ne demek?
  3. Yadsıma ne demek örnek?
  4. Zaviye nedir Osmanlıca?
  5. Yadsıma ne demek TYT?

Bulmaca şaman ne demek?

Şaman 3 Harfli Bulmaca Cevabı Bu doğrultuda değerlendirilecek olan kelime, 'Kam' sözcüğüdür. Özellikle eski Türklerde doğaüstü güçler ile iletişim kurma yeteneğine sahip din insanları şaman olarak ifade edilirdi.

Bulmacada zaviye ne demek?

Osmanlı döneminde tekkelerin daha küçüğüne zaviye adı verilirdi. Bulmacalarda bazen tek kelimenin karşılığı iki kelimeden oluşur. Zaviye kelimesinin 10 harften oluşan iki kelimelik cevabı ise Bakış Açısı'dır.

Yadsıma ne demek örnek?

“Sınav sorularını odanızdan ben mi almışım?” cümlesinde, kişinin soruları aldığını inkâr etmesi söz konusu olabilir. İşte bu bir yadsıma cümlesi örneğidir. ... Eğer sorularda böyle bir durumla karşı karşıya kalınırsa, içerisinde yalan söylemenin söz konusu olabileceği cümle inkâr (yadsıma) cümlesi olarak kabul edilmelidir.

Zaviye nedir Osmanlıca?

Bu kelime aşağıdaki anlamlara gelebilir: Zaviye (din), tekke gibi tarikat etkinliklerinin yürütüldüğü yapı. Zaviye, Osmanlıcada açı. ... Zaviye (Trablusgarp), Osmanlı Devleti'nde Trablusgarp Vilayetinde Trablusgarp Sancağı'na bağlı bir yönetsel birim, kaza.

Yadsıma ne demek TYT?

Kişinin yaptığı, söylediği veya tanık olduğu olay ve eylemleri, yapmamış veya olmamış gibi davranmasına yadsımak deniyor. Eş anlamlısı olarak da inkâr etmek kabul ediliyor. Bir eylemi görmediği, şahit olmadığı veya bir sözü duymadığı, söylemediğini belirtmek, yaptığını saklamak olarak geniş anlamı bulunuyor.