APA Stili kaynakça nasıl hazırlanır?

İçindekiler:

  1. APA Stili kaynakça nasıl hazırlanır?
  2. İnternet kaynakça nasıl yazilir?
  3. APA formatı kaynakça nedir?
  4. Makalede Kaynakça nereye yazılır?
  5. Bir tez nasıl kaynak gösterilir?
  6. Hangisi kaynak gösteriminde dikkat edilmesi gereken hususlardandır?

APA Stili kaynakça nasıl hazırlanır?

Kaynakça”da sırasıyla yazarın soyadı, ilk adının (bazen ilk iki adının) baş harfleri, (parantez içinde) yayının yılı, yapıtın adı, yayın bilgileri, noktalarla ayrılarak yazılır. Kitap adları başlığın ilk harfinden sonra (özel adlar dışında) bütünüyle küçük ve eğik harflerle yazılır.

İnternet kaynakça nasıl yazilir?

Elektronik Kaynakların Kaynakçası Nasıl Yazılır Yazımızda, ödevimizde veya tezimizde internetten aldığımız bilgiler var ise bu bilgilere işaretleyerek (numara verilebilir) yazının en altında bu bilgileri hangi internet ortamından aldığımızın bilgileri veya adresleri (linkleri) kaynakça olarak belirtilir.

APA formatı kaynakça nedir?

Apa Formatı Nedir? APA formatı akademik çalışmalarda sıklıkla kullanılan kaynak gösterme biçimlerinden birisidir. Bu nedenle APA formatı birçok bilim insanı tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır. APAAmerican Psychological Association (Amerikan Psikoloji Birliği)” kelimelerinin baş harflerinden gelmektedir.

Makalede Kaynakça nereye yazılır?

KAYNAKÇA YAZIMI: Kaynakça, makale metnin sonunda, yeni bir sayfadan başlamalı ve metin kısımları paragraf başı olmadan iki yana yaslanmış olmalıdır. Metinde içinde geçen tüm kaynaklar “Kaynakça” listesinde bulunmalıdır. Kaynakça bölümünde kaynaklar yazar soyadına göre alfabetik sıra ile yazılmalıdır.

Bir tez nasıl kaynak gösterilir?

Yazar Adı Soyadı, Tez Adı (Yüksek Lisans Tezi/Doktora Tezi, Üniversite Adı, Yıl; Sayfa Numarası. Yazar Soyadı, Tez Adı, Sayfa Numarası.

Hangisi kaynak gösteriminde dikkat edilmesi gereken hususlardandır?

Alıntılamada dikkat edilmesi gereken hususlardan biride; aynı kaynaktan ya da farklı kaynaklardan yapılan alıntılar peş peşe sunulmamalı, yalnız alıntılara veya aktarmalara dayanan uzun bölümlerden kaçınılmalı, alıntılar arasındaki geçişler araştırmacı tarafından kendi sözcükleriyle, cümleleriyle devamettirilmelidir.