Booking almak ne demek?

İçindekiler:

  1. Booking almak ne demek?
  2. Booking işlemi nedir?
  3. Bookings ne demek futbol?
  4. Ihracatta booking nedir?
  5. Tackle ne demek futbol?
  6. Ofsayt nedir kısaca anlatımı?
  7. CIF satış ne demek?
  8. Konşimento nedir ne işe yarar?
  9. Tackle ne demek?

Booking almak ne demek?

Booking” orijinal olarak İngilizce bir kelime olmasına rağmen, global boyutta kullanılan bir ulaşım, seyahat ve otelcilik terimidir. Booking; rezervasyon yaptırmak, yer ayırtmak, ayarlamak anlamlarına gelmektedir.

Booking işlemi nedir?

Booking, online şekilde çalışan bir otel rezervasyon sitesi. Sitede bulunan otel, hostel ve pansiyonlardan uygun fiyatlarla oda ayırtmak mümkün olabiliyor. Dünyanın birçok ülkesinde hizmet veren ve gezginlerin bir numaralı konaklama kaynağı olan Booking, özel indirimleriyle de müşterileri memnun ediyor.

Bookings ne demek futbol?

Booking: Kart görme.

Ihracatta booking nedir?

BOOKING NOTE (Ön Anlaşma) Denizyolu ile yükünü taşıtmak isteyen bir yük sahibi, ilgilendiği geminin sahibine veya işleticisine giderek; yükünün özelliklerini, göndermek istediği limanı, yüklemenin yapılmasını istediği limanı, yükün yüklemeye hazır olabileceği tarihi bildirerek görüşür.

Tackle ne demek futbol?

Tackle: (Fiil) Mücadele etmek; topu ayaklarını kullanarak rakip oyuncudan almaya çalışmak.

Ofsayt nedir kısaca anlatımı?

Ofsayt, FIFA Genel Sekreteri Urs Lins imzasıyla ülke federasyonlarına gönderilen 968 nolu sirkülere göre kafasının, vücudunun veya ayağının herhangi bir bölümünün rakibin kale çizgisine toptan ve sondan ikinci rakipten daha yakın olduğu anlamına gelmektedir.

CIF satış ne demek?

Cost, insurance & freight) uluslararası ticaretle ilgili bir terimdir. Sözcük karşılıkları mal bedeli, sigorta ve navlun anlamındadır. ... CIF terimi, malların ihraç işlemlerinin de satıcı tarafından yapılmasını öngörür. Bu terim, yalnızca deniz ya da nehir taşımacılığında kullanılabilir.

Konşimento nedir ne işe yarar?

Konşimento, taşıma senedi olarak da bilinen, üzerinde yükleyici, alıcı, ihbar merci bilgileri başta olmak üzere söz konusu ticari işlemle ilgili her türlü bilginin yer aldığı kıymetli evraktır. Sözlük anlamı ise taşınmak için gemiye teslim edilen mala karşılık verilen alındı belgesidir.

Tackle ne demek?

İngilizce - Türkçe - tackle i. takım, donanım, koşum takımı, palanga, tutma, durdurma, iç oyuncu [amer. fut.]