Ruhsatsız tüfek bulundurmanın cezası ne kadar?

İçindekiler:

  1. Ruhsatsız tüfek bulundurmanın cezası ne kadar?
  2. Pompalı tüfekler yasak mı?
  3. Şarjörlü av tüfeği taşımak yasak mı?
  4. Adli para cezası nasıl verilir?
  5. Pompalı tüfeklere ruhsat gerekir mi?
  6. Havalı tüfekler hangi kanuna tabi?
  7. Avcılık belgesi nereden alınır?
  8. Utaş silah fabrikası nerede?

Ruhsatsız tüfek bulundurmanın cezası ne kadar?

Bir Adet Ruhsatsız Silah Bulundurma Suçunun Cezası: Bir adet ruhsatsız silahı ev veya işyerinde bulundurma suçunun cezası 1 yıldan 2 yıla kadar hapis ve 25 günden 100 güne kadar adli para cezasıdır (6136 sayılı Kanun m.13/3).

Pompalı tüfekler yasak mı?

TBMM İçişleri Komisyonu'nda, pompalı tüfeklere ruhsat alınması zorunluluğu getiren tasarı kabul edildi. 86 bin pompalı tüfek sahibi 30 gün içinde ruhsat başvurusu yapacak. . ... Hava ve gaz basıncı ile çalışan ateşsiz tüfek ve tabanca satışlarında bu belge aranmayacak.

Şarjörlü av tüfeği taşımak yasak mı?

"İl Jandarma Komutanlığının sorumluluk bölgesinde Olağanüstü Hal süresince terörle mücadelenin daha etkin şekilde yürütülmesi ve bölücü terör örgütü mensuplarının tespitinin doğru olarak yapılabilmesi amacıyla terör örgütü mensuplarınca kullanılan piyade tüfeğine benzer uzun namlulu, yivsiz şarjörlü otomatik av ...

Adli para cezası nasıl verilir?

Maddesinde düzenlenmiş olup “Adli para cezası, beş günden az ve kanunda aksine hüküm bulunmayan hallerde yedi yüz otuz günden fazla olmamak üzere belirlenen tam gün sayısının, bir gün karşılığı olarak takdir edilen miktar ile çarpılması suretiyle hesaplanan meblağın hükümlü tarafından Devlet Hazinesine ödenmesinden ...

Pompalı tüfeklere ruhsat gerekir mi?

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda, pompalı tüfeklere ruhsat alınması zorunluluğu getiren tasarı kabul edildi. Hava ve gaz basıncı ile çalışan ateşsiz tüfek ve tabanca satışlarında bu belge aranmayacak. ... Yivsiz tüfek alanlar, satın aldıkları tüfekleri engeç bir ay içinde ruhsata bağlatacak.

Havalı tüfekler hangi kanuna tabi?

Havalı Silahlar Hangi Kanuna Tabidir? Havalı tabanca ve tüfek, "Avda Ve Sporda Kullanılan Tüfekler, Nişan Tabancaları Ve Av Bıçaklarının Yapımı, Alımı, Satımı Ve Bulundurulmasına Dair Kanun” isimli kanuna tabidir.

Avcılık belgesi nereden alınır?

Tarım ve Orman Bakanlığı'na başvuru yapılarak, avcılık belgesi alınabilir.

Utaş silah fabrikası nerede?

UTAŞ, silah tasarımı, mühendisliği ve OEM üretimi konusunda uzmanlaşmış bir Türk şirketidir. 2006 yılında kurulan UTAŞ'ın merkez ofisi ve fabrikası Antalya'da bulunmaktadır. Utaş'ın Amerika Birleşik Devletleri'nde de bir satış ofisi ve üretim tesisi mevcuttur.