Doğum parası ve süt parası ne zaman yatar?

İçindekiler:

  1. Doğum parası ve süt parası ne zaman yatar?
  2. Doğum parası başvuru aşamasında ne demek?
  3. Doğum parası nasıl alınır 2020?
  4. Doğum parası için neresi aranmalı?
  5. Doğum parası almak için kaç gün sigortalı olmak gerekir?

Doğum parası ve süt parası ne zaman yatar?

Süt parası desteği her ayın 8-14 günleri arasında ödemesi yapılır. Doğumun meydana geldiği ayda yapılan başvurularda, bir sonraki ayın 8'i ile 14'ü arasında süt parasının alınması sağlanır. 2021 yılında süt parası 202 TL olarak ödenmeye devam edecektir. Sadece 1 ay (tek sefere mahsus ödenir.

Doğum parası başvuru aşamasında ne demek?

Doğum parası için gerekli başvurular yapıldıktan sonra başvuru sonuçlarını e-devlet üzerinden görülebiliyor. E-devlet üzerinde doğum parası ödeme aşamasında diye bir ifade görüyorsanız bu doğum paranızın azami 45 gün içerisinde PTT aracılığıyla size yapılacağı anlamına gelir.

Doğum parası nasıl alınır 2020?

Bu yardımı alabilmek için öncelikle ailenin ilgili nüfus müdürlüğüne gidip çocuğu Kimlik Paylaşım Sistemi'ne (KPS) kaydettirmesi gerekir. Sonrasında ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan dilekçe eksiksiz bir şekilde doldurulup imzalanmalıdır.

Doğum parası için neresi aranmalı?

Çocuk parası başvurusu için canlı şekilde gerçekleşen doğumun sonrasında ilgili nüfus müdürlüğüne çocuğun kayıt ettirilmesi gereklidir. Kimlik Paylaşım Sisteminde kayıtlı olan çocuklar için başvurular Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri ya da Sosyal Hizmetler Merkezleri üzerinden yapılmaktadır.

Doğum parası almak için kaç gün sigortalı olmak gerekir?

Doğumun gerçekleşmiş olması şarttır. Doğumun sonucunda bebeğin sağ kalması gerekir. Doğum yapan bir kadın için sağlanan başka haklarda bulunur. 90 gün prim şartıyla kadının rapor parası alması sağlanabilir.