KYK yurduna nasıl girerim?

İçindekiler:

  1. KYK yurduna nasıl girerim?
  2. KYK yurt odalarında neler var?
  3. KYK yurtlarında neler yasak?
  4. Kyk yurt yedekleri ne zaman bitecek?
  5. KYK Yurt odaları kaç kişilik olacak?
  6. KYK Yurt odalarında banyo var mı?

KYK yurduna nasıl girerim?

KYK yurtları için eğer bir önceliğiniz varsa önceliğinize göre doğrudan yerleştirme yapılır. Milli Sporcu, şehit- gazi çocuğu vs. Önceliğiniz yoksa belirlenen bazı kriterlere göre yurtlara yerleştirme yapılmaktadır. Bu kriterler arasında öne önemli olanlar anne babanın sağlığı, iş durumu, maddi durumu, mal varlığı vs.

KYK yurt odalarında neler var?

Odalarda çalışma masası, kitaplık, odaların büyüklüğüne göre ranzalı veya bazalı yatak sistemi bulunmaktadır. Kimi yurtlarda tuvalet ve banyo oda içinde yer alırken kimi yurtlarda da katlarda ortak kullanımdadır. KYK yurtlarında her odada mini buzdolabı bulunmaktadır.

KYK yurtlarında neler yasak?

Odalarda ısıtıcı kullanmak ve elektrik kullanarak radyo teyp vb. aletlerle müzik dinlemek yasaktır. 6. Odalarda kokuşmaya ve bozulmaya elverişli yiyecek-içecek bulundurmak yasaktır. 7. Odalarda iskambil kağıdı, tavla, okey vb. oyunları oynamak ve müzik aleti çalmak yasaktır.

Kyk yurt yedekleri ne zaman bitecek?

Yedek sırası bekleyen öğrenciler için ilk KYK yedek yurt sonuçları 20 Eylül'de, ikinci yedek yerleştirme 23 Eylül'de, üçüncü yedek yerleştirme ise 27 Eylül'de gerçekleştirilecek. Yedek yerleştirmeler sonraki haftalarda da her pazartesi ve perşembe günleri yapılmaya devam edecek.

KYK Yurt odaları kaç kişilik olacak?

Yurdun büyüklüğüne bağlı olmakla birlikte, KYK yurt odaları 2, 3, 4, 5, 6, 8, 12 kişiliktir. Yurt başvurusu yapılırken kaç kişilik odalarda kalacağınızla ilgili bir tercih yapılamıyor. KYK YURTLARINDA İNTERNET, TELEVİZYON VAR MI? KYK yurt odalarında televizyon bulunmaz.

KYK Yurt odalarında banyo var mı?

Ortak alanlardaki banyo ve tuvalet sayıları ihtiyaca göre planlanmıştır. Merkezi sistemle ısınan yurtlarda 24 saat kesintisiz sıcak su verilmektedir.