Istop Oyun Nasıl Oynanır?

İçindekiler:

  1. Istop Oyun Nasıl Oynanır?
  2. Tombik oyunu nasıl oynanır kuralları nelerdir?
  3. Istop ne?
  4. Istop nasıl oynanır vikipedi?
  5. Istop hangi dilden?
  6. Istop hangi dilden gelir?

Istop Oyun Nasıl Oynanır?

Adı söylenen oyuncu, top yere düşmeden yakalarsa, bir diğer oyuncunun adını söyleyip, topu hemen havaya atar. Adını duyan oyuncu, topu havada tutamayıp yere düşürürse, kendisi topu yakalayana kadar, diğer oyuncular sokağın ya da bahçenin çeşitli yerlerine kaçışırlar. Ebe topu yakaladığı anda "istop" diye bağırır.

Tombik oyunu nasıl oynanır kuralları nelerdir?

Oyunda iki takım vardır; ebe olan ve atıcı takım. Amaç belirlenmiş olan mesafede bir daire merkezinde dizilen taşları devirmektir. Atıcı takım kuleyi topla vurarak dağıttığında top ebe takıma geçer ve atıcı takım kuleyi tekrar oluşturmaya çalışırken ebe takım karşı takım oyuncularını vurmaya çalışır.

Istop ne?

Bir kişi ebe olarak belirlenir. Eline topu alıp oyunculardan birinin ismini söyleyerek topu havaya atar. İsmi söylenen kişi top yere düşmeden tutarsa başka oyuncunun adını söyleyerek havaya atar. Tutamayıp top yere düşerse yakalayıp “istop” der.”İstop” denilince oyuncular yerlerinde hareket etmeden dururlar.

Istop nasıl oynanır vikipedi?

İstop oyununda oyuncular bir daire oluştururlar. Ebe olan oyuncu topu hızla dikey olarak havaya atar ve top yükselirken bir isim söyler. İsmi söylenen kişi topu tutmaya çalışır. Topu havada (yere düşmeden) tutabilirse aynı şekilde o da bir isim söyler.

Istop hangi dilden?

Bu sözcük Geç Latince stuppa "paçavradan yapılan tıkaç, üstüpü" sözcüğünden türetilmiştir.

Istop hangi dilden gelir?

Bu sözcük Geç Latince stuppa "paçavradan yapılan tıkaç, üstüpü" sözcüğünden türetilmiştir.