Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliğinde Neler Değişti?

İçindekiler:

  1. Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliğinde Neler Değişti?
  2. Okul rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri yürütme komisyonu kimlerden oluşur?
  3. Rehberlik il Çerçeve Programı hangi kurum tarafından hazırlanır?
  4. Sınıf Rehber Öğretmeni rehberlik faaliyetleri kapsamında sınıfında hangi çalışmaları yapar?
  5. Psikolojik danışmanlık hizmeti nedir?
  6. Özel okullarda kimler rehber öğretmen olabilir?

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliğinde Neler Değişti?

Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni yönetmeliğe göre; rehber öğretmen/psikolojik danışmanlara nöbet görevi verilemeyecek. ... Ancak rehber öğretmen/psikolojik danışmanlara nöbet görevi verilemez.

Okul rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri yürütme komisyonu kimlerden oluşur?

(2) Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri yürütme komisyonu eğitim kurumu müdürünün başkanlığında aşağıdaki üyelerden oluşur: a) Eğitim kurumunda görevli müdür yardımcıları. b) Rehber öğretmen/psikolojik danışmanlar. c) Sınıf rehber öğretmenlerinden her sınıf düzeyinden seçilecek en az birer temsilci.

Rehberlik il Çerçeve Programı hangi kurum tarafından hazırlanır?

Rehberlik ve araştırma merkezleri, rehberlik öğretmeni olmayan okul ve kurumlarda rehberlik planının hazırlanmasında müşavirlik eder, planlanan çalışmalar Rehberlik Hizmetleri Yürütme Komisyonu tarafından yürütülür.

Sınıf Rehber Öğretmeni rehberlik faaliyetleri kapsamında sınıfında hangi çalışmaları yapar?

Sınıf rehberlik çalışmaları kapsamında eğitsel ve meslekî rehberlik etkinliklerini, rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri servisinin organizasyonu ve rehberliğinde yürütür. c) Sınıfındaki öğrencilerin öğrenci gelişim dosyalarının tutulmasında, rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri servisiyle iş birliği yapar.

Psikolojik danışmanlık hizmeti nedir?

Psikolojik danışma, kişisel, sosyal, eğitimsel ve mesleki konularda kişilerin amaçlarını belirleme, karar verme, varolan problemlerini çözme ve benzeri konularda -tarafsız, kişilik haklarına saygılı, güven ve gizliliğe önem veren- eğitimli danışmanlardan yardım aldığı bir gelişim sürecidir.

Özel okullarda kimler rehber öğretmen olabilir?

Resmi okullar ve özel öğretim okullarında rehber öğretmen olarak Eğitim Fakültesi Rehberlik Hizmetleri Psikolojik Danışma ve Rehberlik lisans programları ile Fen Edebiyat Fakülltesi Psikoloji bölümünden mezun olup pedagojik formasyon sertifikası alan mezunlar çalışabilmektedirler.