Lastiklerde C ne demek?

İçindekiler:

  1. Lastiklerde C ne demek?
  2. Lastiklerde VH ne anlama geliyor?
  3. Lastik ebatları neyi ifade eder?
  4. T lastik ne demek?
  5. Hız kodu h ne demek?
  6. Lastikte 195 ne demek?
  7. Yük ve hız endeksi nedir?
  8. Lastikte y nedir?
  9. Lastikte yazan 88T ne demek?
  10. Lastikte hız kodu nedir?
  11. T hız sınıfı nedir?
  12. 88v lastik ne demek?
  13. Lastikte hız endeksi W nedir?
  14. Hız Endeksi nedir ne anlama gelir?
  15. 205 55 16 91h ne demek?

Lastiklerde C ne demek?

İlk sıradaki gösterim binek / oto grubuna aittir. Hafif ticari araç lastikleri için ise ölçünün sonunda C harfi bulunmaktadır. Bu işaret CP olursa, karavan / kamp tipi uzun süre bekleme sonrası yıl içinde kısa süreli kullanımlarda olan yanakları takviyelendirilmiş lastikleri gösterir.

Lastiklerde VH ne anlama geliyor?

V ve H harfleri ise lastiğin hız endeksidir. Bir lastiğin yapacağı maksimum hız sınırını belirtir. V hız endeksi, 240 km/saat; H endeksi ise 210 km/saat değerlerine denk gelmektedir. XL işareti ise lastiğin yanağının güçlendirildiğini belirtmektedir.

Lastik ebatları neyi ifade eder?

Özetle; taban genişliği yani şişirilmiş lastiğin en geniş yerinin mm cinsinden ölçüsü, yanak yüksekliğinin genişliğine oranı, radyal lastik bilgileri, jant çapı yani lastiğin hangi jant ile uyumlu olduğu bilgisi oto lastiğin üzerinde yazar.

T lastik ne demek?

T: Lastiğin hız sınıfıdır. Hız sınıfları ve lastiklerin çıkabilecekleri maksimum hızlar (km/saat):

Hız kodu h ne demek?

Çünkü lastiğin performansını ve araca uygunluğunu belirleyen çok sayıda faktör mevcut. ... Örneğin üzerinde 215/45/R17 94H bilgileri bulunan bir lastikte H harfi hız endeksini ifade ediyor. Harflerle ifade edilen hız endeksi, lastiğin güvenli bir şekilde kullanılabileceği maksimum hızı gösteriyor.

Lastikte 195 ne demek?

Lastik ebatları 195/60 R 15 88 V . Örneğimizde, ilk iki sayı slash işaretiyle ayrılmıştır. Bu sayı 195 milimetre genişlik demektir ve yükseklik ise yüzde 60 oranındadır. Bu oran lastiğin en düşük yüzdesidir.

Yük ve hız endeksi nedir?

Yük Endeksi, Hız Endeksinde gösterilen belli bir hızda bir lastiğin taşıyabileceği azami yükü gösteren sayısal bir göstergedir.

Lastikte y nedir?

Hız Sembolü "Y" Hız kapasitesi 300 km/s'i geçmeyen araçlar için.

Lastikte yazan 88T ne demek?

Lastik Yük Endeksi Ne Demek Otomobil lastikleri üzerinde 88T, 91V gibi değerler bulunur. Bu değerdeki sayılar birim lastiğin ne kadar ağırlığa mukavemet gösterebileceğini belirtir.

Lastikte hız kodu nedir?

Hız sembolü, bir lastiğin yük endeksi ile belirlenen azami yükte yapabileceği maksimum hızı ifade eder. ... Araç lastikleri değiştirilirken fiyatının daha uygun olmasından dolayı aracın orijinal lastiğinden daha düşük yük ve hız kodlu lastikler tercih edilebilmektedir.

T hız sınıfı nedir?

T: Lastiğin hız sınıfıdır. Hız sınıfları ve lastiklerin çıkabilecekleri maksimum hızlar (km/saat):

88v lastik ne demek?

195/60 R 15 88 V Lastiğin gidebileceği en fazla hız bu kombinasyonun sonundaki işaretle belirtilir. Hız indeksi V 240 km hıza tekabül etmektedir. Genellikle bu işaretler; M 130, Y ise 300 km/h demektir. Internette daha detaylı okuma şekli bulunabilir.

Lastikte hız endeksi W nedir?

H: 1km/h. V: 1km/h. Z: 1km/h ve üzeri. W: 1km/h.

Hız Endeksi nedir ne anlama gelir?

Hız endeksi, doğru şişirilen ve yük altında kullanılan bir lastik için maksimum hız sınırıdır. Lastiklerinizin hız endeksi yanak kısmına basılmıştır ve bir harfle belirtilir. Örneğin hız endeksi V olan bir lastiğin maksimum hız sınırı 240 km/saat'tir.

205 55 16 91h ne demek?

Lastiklerin üzerinde yer alan yük kodları bir lastiğin üretici firmanın belirlediği şartlar altında taşıyabileceği maksimum yükü ifade eder. Örneğin 205/55R16 91V ebatlı bir oto lastikte 91 ifadesi o lastiğin yük endeksidir ve 615 kilograma tekabül eder.