Doçentlik için dil puanı kaç olmalı?

İçindekiler:

  1. Doçentlik için dil puanı kaç olmalı?
  2. Doçentlik için kaç puan?
  3. Sözlü Sunum kaç puan doçentlik?
  4. Doçentlik için bir makale kaç puan?

Doçentlik için dil puanı kaç olmalı?

Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen merkezî bir yabancı dil sınavından en az elli beş puan veya uluslararası geçerliliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen bir yabancı dil sınavından buna denk bir puan almış olmak; doçentlik bilim alanının belli bir yabancı dille ilgili olması hâlinde ise bu sınavı ...

Doçentlik için kaç puan?

Adayın, doçentlik sonrasındaki yayınlarından en az 60 puan alması koşuluyla akademik puanlama sistemindeki tüm maddelerden 100 puanı tamamlamış olması gerekir. Bunlara ek olarak, en az 1 yüksek lisans veya doktora tezi yönetmiş olması gereklidir.

Sözlü Sunum kaç puan doçentlik?

c. Uluslararası sempozyumda/kongrede sunulmuş ve tam metni basılmış alanında bilime katkı sağlayan sözlü bil- diri (5 puan), d. Ulusal sempozyumda/kongrede sunulmuş ve tam met- ni basılmış alanında bilime katkı sağlayan sözlü bildiri (3 puan). Bu madde kapsamında en fazla 10 puan alınması gerek- mektedir.

Doçentlik için bir makale kaç puan?

a. SCI, SCI-exp, SSCI veya AHCI kapsamındaki dergilerde yayımlanmış makale (10 puan), b. Diğer uluslararası hakemli dergilerde yayımlanmış ma- kale (5 puan), c. Uluslararası sempozyumda/kongrede sunulmuş ve tam metni basılmış alanında bilime katkı sağlayan sözlü bil- diri (5 puan), d.