Cimere cevap verme süresi kaç gün?

İçindekiler:

  1. Bimer şikayet başvurusu nasıl yapılır?
  2. Cimere Dilekçe nasıl yazılır?
  3. Savcılığa dilekçe nasıl yazılır?
  4. Cimere cevap verme süresi kaç gün?

Bimer şikayet başvurusu nasıl yapılır?

Bimer'e şikayet yazmak isteyenlere sunulan bazı servisler bulunuyor. E-devlet üzerinden veya 150 hatlı numara aranarak şikayetler direkt olarak yapılabilir.

Cimere Dilekçe nasıl yazılır?

CİMER'e yazılacak olan şikayet ve talep dilekçelerinde, öncelikli olarak gereksiz detaylara girmeden istenilen talep veya şikayet açık ve net bir şekilde yazılmalıdır. CİMER şikayet ve talep dilekçesinin anlaşılır olması, talep veya şikayetin daha hızlı sonuçlanmasını sağlayacaktır.

Savcılığa dilekçe nasıl yazılır?

Savcılığa Şikayet Dilekçesi Nasıl Yazılır? Savcılığa şikayet dilekçesi suçun işlendiği yerdeki cumhuriyet başsavcılığına yazılır ve teslim edilir. Şikayet dilekçesinde şikayette bulunan kişinin kimlik ve iletişim bilgileri, şikayet edilen şüphelinin belli ise kimlik ve iletişim bilgileri yazılır.

Cimere cevap verme süresi kaç gün?

CİMER'e yapılan başvuru ne zaman sonuçlanır? Vatandaşlarımıza yaptıkları başvuruların sonucu veya yapılmakta olan işlemin durumu hakkında en geç 30 gün içinde gerekçeli olarak cevap verilmektedir. Bilgi Edinme Hakkı Kanununa göre yapılan başvurularda ise bu süre 15 iş günü olarak belirlenmiştir.