Amaç sonuç cümlesi nedir?

İçindekiler:

  1. Amaç sonuç cümlesi nedir?
  2. Koşul sonuç nedir 5 sınıf?
  3. Amaç sonuç nasıl anlarız?
  4. Koşul sonuç nedir kısa bilgi?
  5. Neden sonuç cümlesi ne demek?

Amaç sonuç cümlesi nedir?

Öne çıkan eylemin hangi amaç içerisinde gerçekleştiğine bağlı olarak, bu durumu belirten cümlelere amaç-sonuç denmektedir. Bir cümle içerisinde hem amaç hem de sonuç yer alır. ... Amaç-sonuç doğrultusunda kurulmuş cümleler genel olarak, 'için, diye, üzere' edatları ele alınmak suretiyle oluşturulmaktadır.

Koşul sonuç nedir 5 sınıf?

Bir olayın ya da durumun gerçekleşmesi için başka bir olayın ya da duruma bağlı olduğunu belirten cümleler koşul sonuç cümleleridir. Yani herhangi bir olay veya durum yaşanacak ise bunun için mutlaka başka bir durumun da işin içinde olması gerekmektedir.

Amaç sonuç nasıl anlarız?

Amaç sonuç ilişkisini taşıyan cümleleri anlayabilmek için cümleye, 'hangi amaçla' sorusunu yöneltiriz. Yani bir cümleye bu soruyu sorduğumuz zaman ama sonuç ilişkisini göstermektedir. Çünkü bu tür cümlelerde bazı edatlar kullanılır. Ve bu edatlar neticesinde cümlenin amaç-sonuç ilişkisi taşıyıp taşımadığını anlarız.

Koşul sonuç nedir kısa bilgi?

Bir durumun veya olayın gerçekleşmesinin, başka bir durum ya da olaya bağlı olduğunu ifade eden cümlelere koşul sonuç cümleleri denir. Şart sonuç cümleleri de denir.

Neden sonuç cümlesi ne demek?

Neden-sonuç cümleleri iki bölümden oluşur. Birinci bölüm neden (sebep), ikinci bölüm ise sonuç bildirir. Bu tür sorularda eylemin hangi nedenle maydana geldiği bizim için önemlidir. Daha çok "için, -den, -diğinden, ile" gibi edatlarla sağlanır.