Ikili averaj nasıl hesaplanır?

İçindekiler:

  1. Ikili averaj nasıl hesaplanır?
  2. Ikili averaj aynı olursa ne olur?
  3. Ikili averaj ve genel averaj eşit olursa ne olur?
  4. Puan Durumu eşit olursa neye bakılır?
  5. Puan ve averaj eşitliği durumunda ne olur?
  6. Avara ne demektir?
  7. Beşiktaş kaç averajla şampiyon oldu?
  8. Ikili averaja bakılıyor mu?
  9. Avara edildi ne demek?
  10. Avara etmek ne demektir?

Ikili averaj nasıl hesaplanır?

Bilmeyenler için hatırlatalım uluslar arası statüye göre 2li averajda takımların birbirleriyle oynadıkları maçlar baz alınarak hangi takının üst te yer aldığı belirlenir. ÖRNEK: Ligde puanları 6 olan 2 takım varsa (A takımı ve B takımı ) lig bitiminde A TAKIMI toplamda 20 gol atıp 8 gol yemişse averajı +12 dir.

Ikili averaj aynı olursa ne olur?

Her iki takımın ikili averajı eşit olduğu için puan eşitliği halinde genel averaja bakılacak ve genel averajda son maçlar öncesinde Beşiktaş'ın +2 averaj önde olduğu görülüyor. ... Genel averajın da eşitlenmesi halinde ise iki takımın gol sayısına bakılacak ve daha fazla gol atan takım şampiyon ilan edilecek.

Ikili averaj ve genel averaj eşit olursa ne olur?

Takımların gol averajları da eşit ise daha fazla gol atmış olan takım üstün sayılır. V. Yukarıdaki bu şartlara rağmen eşitlik devam ediyorsa hükmen yenilgisi olmayan takım üstün sayılır.

Puan Durumu eşit olursa neye bakılır?

Kendi aralarındaki müsabakalarda puan eşitliği varsa bu müsabakalardaki gol averajına bakılır. (Bu müsabakalarda atılan gollerde eşitlik varsa, deplasmanda fazla gol atan takım üstün sayılmaz.) IV. Takımların gol averajları da eşit ise daha fazla gol atmış olan takım üstün sayılır.

Puan ve averaj eşitliği durumunda ne olur?

Genel puan cetvelindeki averajlar eşit ise daha fazla gol atmış olan takım üstün sayılır. VII. Yukarıdaki bu şartlara rağmen eşitlik devam ediyorsa hükmen yenilgisi olmayan takım üstün sayılır.

Avara ne demektir?

Avara kasnağı, dönüşün doğrudan bağlanması istenmeyen uygulamalarda, sadece bir şafttan diğerine dönüşü iletmeye yarayan tekerlek, kasnak veya dişlidir. ... Aradaki dişli veya kasnak kendisi herhangi bi iş üretmediği için "avara" olarak adlandırılır.

Beşiktaş kaç averajla şampiyon oldu?

Beşiktaş, 16. şampiyonluğuna ulaştı Beşiktaş, bu sezon 89 gol atıp, 44 gol yiyerek artı 45 averaj yakaladı.

Ikili averaja bakılıyor mu?

Tff yer alan futbol müsabakası talimatına göre Süper Lig'de eşit puana sahip 2 takım arasında ilk önce ikili averaja bakılır. Eğer iki takımın birbirlerine attığı gol sayıları eşitse o zaman genel averaja bakılır.

Avara edildi ne demek?

1. Başıboş ve kararsız duruma gelmek, işsizlikten dolayı ne yapacağını şaşırmak: Sabahtan uğradım yâre / İşimden oldum âvâre (Karacaoğlan).

Avara etmek ne demektir?

(Filika, istimbot gibi deniz taşıtları için) Hareket edip yanaştığı yerden veya gemiden ayrılma. 2. ünl. Bu maksatla verilen “açıl” anlamında kumanda sözü. ѻ Avara etmek: deniz.