Yer mantarı diğer adı nedir?

İçindekiler:

  1. Yer mantarı diğer adı nedir?
  2. Trüf mantarı fiyatı ne kadar?
  3. Yer mantarı kilosu ne kadar?
  4. Yer mantarı nedir?
  5. Beyaz trüf mantarı Türkiye'de nerede yetişir?
  6. Yer mantarı türkiyede nerede bulunur?
  7. Trüf mantarından ne yapılır?
  8. Trüf mantarı ne zaman bulunur?

Yer mantarı diğer adı nedir?

Trüf mantarı olarak da bilinen yer mantarının bazı esrarengiz özellikleri hala keşfedilmeyi bekliyor. Toprağın altında yetişen bu mantarın adını çoğu insan duymuş, çok sayıda yemek kitabı yazarı da ondan övgüyle söz etmiştir.

Trüf mantarı fiyatı ne kadar?

Dünyanın en değerli mantarı trüf, meşe ve kestane ağaçlarının 20 santim dibinde yetişiyor. Özel köpeklerle toplanan mantarın kilogram fiyatı ise 300-400 euro ( 2.500-2.600 TL) arasında değişiyor.

Yer mantarı kilosu ne kadar?

Çok sınırlı bir coğrafyada doğal olarak yayılış göstermesi ve az miktarda toplanmasından dolayı kilogram fiyatı kalitesine göre 1 Euro arasında değişiyor. Yani kilo fiyatı 13 bin TL'yi buluyor. Trüf mantarı bahçesi için tesis dönemi 3 yıl, proje ömrü ise 45 yıl olarak belirlendi.

Yer mantarı nedir?

Son günlerde oldukça popüler olan trüf mantarı oldukça da sağlıklı bir besindir. Özel ve nadir bir mantar türüdür. Eşsiz lezzeti ile birçok tarifte yer bulan trüf mantarı kestane ve meşe ağaçlarının kök kısımlarında yetişen özel bir türdür. Diğer mantarlardan çok daha keskin bir aromaya sahip olması ile bilinmektedir.

Beyaz trüf mantarı Türkiye'de nerede yetişir?

Ülkemizde özellikle Güneydoğu Anadolu köylüleri tarafından toplanan bir mantar olan trüf, Kuzey Anadolu ve Trakya bölgelerinde de yer almaktadır.

Yer mantarı türkiyede nerede bulunur?

Ülkemizde özellikle Güneydoğu Anadolu köylüleri tarafından toplanan bir mantar olan trüf, Kuzey Anadolu ve Trakya bölgelerinde de yer almaktadır. Güneydoğu Anadolu halkının bu mantara keme ve domalan mantarı gibi isimlerle hitap ettiği bilinmektedir.

Trüf mantarından ne yapılır?

Bu pahalı yiyeceği insanlar çoğunlukla evlerinde, omletin üzerine rendeleyerek kullanırlar. Yağın aromayı hapsetmesi nedeniyle genelde yağ, krema, yumurta içeren yemeklerde de kullanılır. Bunun dışında farklı biçimlerde kesilerek, salatalarda, et yemeklerinde, kömürde pişirilerek ya da füme olarak da tüketilir.

Trüf mantarı ne zaman bulunur?

Trüf mantarları kış aylarında kolay bir şekilde toplanır.