Demirhindi nerelerde kullanilir?

İçindekiler:

  1. Demirhindi nerelerde kullanilir?
  2. Demirhindi baharatı nasıl kullanılır?
  3. Demirhindi ile yemek yapılır mı?
  4. Demirhindi nasıl saklanır?
  5. Demir Hindi çayı nasıl yapılır?

Demirhindi nerelerde kullanilir?

Hindistan başta olmak üzere, Tay, Meksika ve Akdeniz mutfaklarında baharat olarak yer alır. Şerbet yapımında, reçellerde, barbekü sosları ve çorbalar gibi pek çok alanda kullanılır. Demirhindi şerbeti hazırlamak için, 200 gram demirhindi 2 litre suda bir gece bekletilir.

Demirhindi baharatı nasıl kullanılır?

Tadı ekşi bir baharat olan demirhindi besleyici olmasıyla biliniyor. Birçok yemeğe, salatalara, çorbalara, turşulara katılıyor. Üzerine toz şeker serpiştirilerek çiğ olarak da tüketilebiliyor. Ayrıca içki üretiminde, reçel ve şerbet yapımında da kullanılıyor.

Demirhindi ile yemek yapılır mı?

Tatlılardan et yemeklerine, turşulardan yukarıda da bahsettiğimiz şerbete birçok farklı tarifte kullanılabilen demirhindi püresi ya da demirhindi meyvesi, Türkiye'de de aktarlarda ve büyük marketlerde bulunabiliyor.

Demirhindi nasıl saklanır?

DEMİRHİNDİ Faydaları: Mineral ve vitamin bakımından çok zengindir. Sindirim bozukluklarına iyi gelir, kan yapıcıdır, susuzluğu giderir, ferahlatıcıdır. Saklama Koşulları: Buzdolabında havası iyice alınmış plastik poşette kuru olarak uzun süre saklayabilirsiniz.

Demir Hindi çayı nasıl yapılır?

DEMİRHİNDİ ÇAYI TARİFİ Hazırlamak için ilk olarak 1 litre suyu kaynatılır. Su kaynamadan önce 20 gr demirhindi meyvesi suya eklenir. İyice kaynadıktan sonra soğumaya bırakılır. Çay soğuduktan sonra sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa aç veya tok karnına tüketilmesi önerilir.