Karbalex 300 mg ne için kullanılır?

İçindekiler:

  1. Karbalex 300 mg ne için kullanılır?
  2. Karbamazepin endikasyonları nelerdir?
  3. Tegretol nedir ne işe yarar?
  4. Karbalex 600 mg ne için kullanılır?
  5. TEGRETOL bağımlılık yapar mı?
  6. Karbamazepin bağımlılık yapar mı?
  7. Tegretol sakinleştirir mi?
  8. Tegretol günde kaç tane içilir?
  9. TEGRETOL kimler kullanamaz?

Karbalex 300 mg ne için kullanılır?

Diyabete bağlı sinir hasarı, şekersiz diyabet (santral diabetes insipidus): Genellikle günde bir kez (2 tablet) veya bölünmüş olarak 2 kez (sabah ve akşam 300 mg) 600 mg'dır.

Karbamazepin endikasyonları nelerdir?

Karbamazepin kasılma nöbetlerini (epilepsi (sara) denilir) tedavi etmek için kullanılan bir ilaçtır. Karbamazepin bipolar (iki uçlu) hastalığı olan hastaların duygu durumlarını stabilize etmek ve bazı sinir ağrısı tiplerinin hafifletilmesine yardımcı olmak için verilmektedir.

Tegretol nedir ne işe yarar?

TEGRETOL antiepileptikler (sara hastalığının tedavisinde kullanılan ilaçlar) adı verilen bir ilaç grubuna dahildir. Etki mekanizması nedeniyle, diğer hastalıklar için de kullanılabilir. TEGRETOL belirli nöbet tiplerini (epilepsi, sara hastalığı) tedavi etmek için kullanılır.

Karbalex 600 mg ne için kullanılır?

Diyabete bağlı sinir hasarı, şekersiz diyabet (santral diabetes insipidus): Genellikle günde bir kez (1 tablet) veya bölünmüş olarak 2 kez (sabah ve akşam yarım tablet) 600 mg'dır.

TEGRETOL bağımlılık yapar mı?

Karbamazepin (Tegretol, Karbalex, Temporol, Karazepin): 200, 300, 400, 600 mg'lık tablet, şurup ve kapsülleri vardır. Günde iki yada üç dozda alınır. Alışkanlık yapmaz, yüksek dozlarda çift görme, uyku hali, kusma, dengesizlik yapabilir.

Karbamazepin bağımlılık yapar mı?

Uzun süreli kullanımda ilacın etkinliği azalmaz ve alışkanlık ya da bağımlılık gelişmez.

Tegretol sakinleştirir mi?

(Tegretol, Karazepin, Carbaleks, vs) En sık kullanılan ilaçlardandır. Birçok epilepsi türünde etkili olmakla beraber bazı iyi bilinen jeneralize epilepsilerde nöbet arttıran bir etkisi olabilir. Başlangıç yan etkileri uyku ve sakinleştirme şeklindedir.

Tegretol günde kaç tane içilir?

Doktorunuz size tam olarak kaç doz TEGRETOL almanız gerektiğini söyleyecektir. Uygulama yolu ve metodu: TEGRETOL her zaman (belki ilk gün haricinde) günlük doz bölünerek, yani tıbbi durumunuza bağlı olarak günde 2 ila 4 kerede alınır. Doktorunuzun reçete ettiği doz yukarıda listelenen dozdan farklı olabilir.

TEGRETOL kimler kullanamaz?

TEGRETOL'ü aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ Eğer: Karbamazepine ya da TEGRETOL'ün bu kullanma talimatının başında listelenmiş olan yardımcı maddelerinden herhangi birine karşı alerjiniz (aşırı duyarlılığınız) varsa. Şiddetli kalp hastalığınız varsa. Önceden ciddi bir kan hastalığınız vardı ise.