Neyin açılıp kapanmasıyla görüntü sensör üzerine düşer?

İçindekiler:

  1. Neyin açılıp kapanmasıyla görüntü sensör üzerine düşer?
  2. Nikon DSLR ne demek?
  3. Full frame aynasız nedir?
  4. Fotoğrafta kullanılan ışığa duyarlı malzemenin film veya sensör ışık almasına ne ad verilmektedir?

Neyin açılıp kapanmasıyla görüntü sensör üzerine düşer?

Bildiğiniz gibi görüntü lensten geçerken ters döner. ... Deklanşöre basmamızla birlikte, ayna yukarı kalkar örtücü açılıp kapanarak ışığın süresini ayarlar ve ışık yani görüntü sensör yada film üzerine düşer. Örtücünün açılıp kapanmasıyla görüntü sensör üzerinde oluşmuş olur. Bu sürece pozlama adı verilir.

Nikon DSLR ne demek?

DSLR (Digital single-lens reflex) eski SLR makinelerin önüne dijitalleşmenin "D"sinin gelmesi ile yeniden tanımlanan objektifi değiştirilebilen dijital makinelere verilen isimdir. DSLR makineler herkesin daha profesyonel fotoğraf çekebilmesini sağlayan dijital dönüşüm ve gelişim ile yapılmış kameralardır.

Full frame aynasız nedir?

Aynasız fotoğraf makinesi, son yıllarda fotoğrafçılık dünyasına en hızlı giriş yapan ve piyasaları alt üst eden sistemlerdir. Aynasız fotoğraf makinesi, vizörden baktığımız zaman çekeceğimiz nesneyi görmemizi sağlayan 45 derece açı ile duran ayna mekanizmasının fotoğraf makinesinin gövdeden kaldırılmış halidir.

Fotoğrafta kullanılan ışığa duyarlı malzemenin film veya sensör ışık almasına ne ad verilmektedir?

Emülsiyon (Duyarkat) : Fotoğraf film ve kâğıtlarında, görüntünün oluşturulabilmesi için kullanılan ve gümüş tuzlarından oluşan ışığa karşı duyarlı katman.