Kredi kartı başvurusu olumsuz olmasının nedenleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Kredi kartı başvurusu olumsuz olmasının nedenleri nelerdir?
  2. Bankalar kimlere kredi kartı verir?
  3. Kredi kartına başvurmak için ne gerekiyor?
  4. Kaç puana kredi kartı çıkar?
  5. Kredi kartı başvurusu nasıl değerlendirilir?
  6. Kredi kartı almak için ne kadar sigortalı olmak gerekir?
  7. Kredi kartı almak için kredi notu kaç olmalı?
  8. Kredi kartımı benden başkası teslim alabilir mi?
  9. Kredi kartı hemen verilir mi?
  10. Bloke teminatlı kredi kartı nasıl alınır?
  11. Kredi kartı almak için kaç puan gerekir?

Kredi kartı başvurusu olumsuz olmasının nedenleri nelerdir?

Fatura Borcunuz Varsa Onaylanmaz. Kredi kartı başvurusu; fatura borcu, kara liste, başka bankalara borç gibi nedenden ötürü olumsuz sonuçlanır. Ödeme düzeniniz de iyi değilse onaylanmaz.

Bankalar kimlere kredi kartı verir?

Kredi kartı almak için normal şartlarda yasal yaş sınırı, pek çok işlemde olduğu gibi 18'dir. Yani bireysel olarak başvuru yapmak ve kredi kartı sahibi olmak için 18 yaşını doldurmuş olmanız gerekir. Bankaların bazı uygulamaları sayesinde kredi kartı yaş sınırı düşebilmektedir. Bunlardan biri ek kart uygulamasıdır.

Kredi kartına başvurmak için ne gerekiyor?

  • 18 yaşını doldurmuş olmak ya da aile bireylerinin kredi kartı sözleşmesini imzalaması,
  • Kredi notunun bankanın değerlendirmesine göre riskli seviyede yer almaması,
  • Yüksek limitli kredi kartı taleplerinde istenmesi durumunda gelir belgesi verilebilmesi.

Kaç puana kredi kartı çıkar?

Kredi Kartı Almak İçin Kredi Notu Kaç Olmalı Kredi puanı arasında olan kişiler bloke teminatlı kredi kartına başvuru yapabilirler. 700 puan ve üstünde yer alan kişiler de çalışma durumlarına ve gelir beyanlarına göre kredi kartı sahibi olabilirler.

Kredi kartı başvurusu nasıl değerlendirilir?

Kredi kartı başvurusunun değerlendirmesi bankalar göre değişmekle birlikte temelde kredi notu ve gelire göre yapılır. Diğer kredi ürünlerine göre temelde daha esnek olunsa da kredi notunun riskli seviyede yer almaması istenir. Gelir ise kredi kartı limit değerlendirmesi için önemlidir.

Kredi kartı almak için ne kadar sigortalı olmak gerekir?

Kaç Aylık Çalışan Olmak Gerekir? Kredi başvurusunun onaylanabilmesi için gereken sigortalılık süresi minimum 3 ay. Yani sigorta girişinizin en az 3 ay önce başlatılmış olması ve hala devam ediyor olması gerekiyor. Bazı bankalarda bu süre 6 aya kadar çıkabiliyor.

Kredi kartı almak için kredi notu kaç olmalı?

Kredi Kartı Almak İçin Kredi Notu Kaç Olmalı Kredi puanı arasında olan kişiler bloke teminatlı kredi kartına başvuru yapabilirler. 700 puan ve üstünde yer alan kişiler de çalışma durumlarına ve gelir beyanlarına göre kredi kartı sahibi olabilirler.

Kredi kartımı benden başkası teslim alabilir mi?

Hayır, bankamatik kartını kartın sahibi dışında başka kimse teslim alamaz.

Kredi kartı hemen verilir mi?

İkamet edilen il ve ilçeye göre kredi kartının ulaşma süresi değişkenlik göstermekle birlikte yaklaşık 3 ila 10 gün arasında kredi kartı sahibine ulaşır. Ayrıca şube üzerinden teslim veya online kullanıma açma gibi alternatiflerle bazı bankalar aynı gün içerisinde kredi kartını kullanıma açıp teslim edebiliyor.

Bloke teminatlı kredi kartı nasıl alınır?

Bloke teminatlı kredi kartı başvuruları internet şubeleri üzerinden yapılamamaktadır. Başvuru işlemi için bankaya gitmeniz gerekmektedir. Banka şubesine giderek teminatlı olarak kredi kartı almak istediğinizi beyan ediniz. Bu şekilde kredi kartı almak normal şekillerde kredi kartı almaktan daha kolaydır.

Kredi kartı almak için kaç puan gerekir?

Kredi skoru 15 arasında olanlar kolaylıkla kredi alabilir. KKB puanı arasında olanların kredi alma ihtimali ise neredeyse yoktur ancak yine de bu durum tamamen bankanın inisiyatifinde. Bankaların en tereddütte kaldığı grup az riskli gruptur yani 1100-1499 arası.