Sivilce ve siyah nokta nasıl geçer evde çözüm?

İçindekiler:

  1. Sivilce ve siyah nokta nasıl geçer evde çözüm?
  2. Siyah nokta temizliğinden sonra ne yapılmalı?
  3. Siyah noktalar buharla nasıl temizlenir?
  4. Siyah noktalar tamamen geçer mi?

Sivilce ve siyah nokta nasıl geçer evde çözüm?

Bir diğer kolay maske de karbonat maskesidir. Bunun içinde 1 yemek kaşığı karbonatı az suyla macun kıvamına gelinceye kadar iyice karıştırın. Daha sonra bu karışımı siyah noktanızın olduğu bölgeye uygulayıp 10 dakika kadar bekleyin. Ardından yüzünüzü ılık bir suyla iyice yıkayın.

Siyah nokta temizliğinden sonra ne yapılmalı?

Tonik, yıkamayla giderilmeyen kir ve yağ birikintilerini gözeneklerden tamamen uzaklaştırır. Sonrasında yine cilt tipinize uygun bir nemlendirici ile, temizlenmiş gözeneklere yeniden yağ ve kir birikmesini engelleyerek cilt bakım rutininizi tamamlayabilir, siyah nokta oluşumunu engelleyebilirsiniz.

Siyah noktalar buharla nasıl temizlenir?

Buhar banyosu Üç yemek kaşığı elma sirkesi, yarım su bardağı suyun içinde kaynatılır. Ya da bir tencere kaynamış suyun içine bir miktar adaçayı yaprağı dökülür. Siyah noktalı bölge birkaç dakika buhara tutulur. Gözenekler açılıp, cilt yumuşadığı için siyah noktalar kolayca temizlenir.

Siyah noktalar tamamen geçer mi?

Siyah noktalar; ani bir şekilde oluşmadığı gibi aniden de yok olmaz. Bunun adına ilk önce sabırlı olunması ve siyah noktaların oluşmasını engellemek adına da cildi temiz tutmak gerekmektedir. Burundaki ve yüzdeki siyah noktaların oluşmasının temel nedeni cilt temizliği ve bakımının yapılmamasıdır.